Lliurament del Segell Infoparticipa a l’acte organitzat per la UAB, dimecres
Lliurament del Segell Infoparticipa a l’acte organitzat per la UAB, dimecres Cedida
15/03/2019 Actualitat
Segell de transparència atorgat per la UAB

El web municipal www.castellarvalles.cat revalida per sisè any consecutiu el Segell Infoparticipa

El portal municipal www.castellarvalles.cat ha aconseguit revalidar per sisè any consecutiu el Segell Infoparticipa de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Castellar del Vallès és un dels 32 municipis catalans que compleix els 100% dels indicadors establerts pel Segell Infoparticipa, fet aconseguit per sisena vegada consecutiva i que distingeix els consistoris que destaquen per la qualitat i la transparència de la informació als seus portals web municipals, segons un comunicat de l’Ajuntament.


En aquesta onada d’avaluació als 947 ajuntaments de Catalunya, 98 portals municipals han rebut el segell (que es pot obtenir encara que no es compleixin tots els indicadors, en funció del número d’habitants de cada població). Val a dir, però, que tan sols un 3,37% dels municipis han obtingut el segell complint el 100% d’indicadors.


Dins la franja de municipis de 20.000 a 50.000 habitants, Castellar és un dels 11 municipis catalans que ha assolit el compliment de tots els indicadors. I pel que fa al Vallès Occidental, en la mateixa franja d’habitants, Sant Quirze del Vallès, Castellar del Vallès, Sabadell i Terrassa són els únics municipis que han complert el 100% dels indicadors.


L’acte de lliurament del segell Infoparticipa, que va tenir lloc a l’auditori del rectorat de la UAB dimecres passat, va ser presidit per la rectora de la UAB, Margarita Arboix, i la directora de l’LPCCP de la UAB, Amparo Moreno. Per part de l’Ajuntament de Castellar del Vallès, va comptar amb l’assistència de l’alcalde, Ignasi Giménez, i del regidor de Govern Obert, Dani Pérez.
El portal de l’Ajuntament va rebre el 2018 un total de 411.130 visites, cosa que suposa un increment del 0,75% respecte l’any anterior. El web municipal, que està orientat a facilitar l’accés de la ciutadania als serveis municipals, va registrar una mitjana de 1.126 visites diàries.


ADMINISTRACIÓ DIGITAL
L’Ajuntament de Castellar del Vallès ha estat reconegut com un dels 74 ens locals catalans destacats en la implantació i l’ús de l’administració digital, premi atorgat pel Consorci Administració Oberta de Catalunya (AOC). El consistori castellarenc figura al top 10 en la categoria de municipis d’entre 20.001 i 50.000 habitants, i se situa per quarta vegada entre els deu primers municipis d’aquesta categoria. 
Els reconeixements es fan d’acord amb uns indicadors objectius a partir de l’anàlisi dels webs dels ens locals i l’ús dels serveis del mateix consorci.  Amb les dades recollides es crea el “Mapa d’administració electrònica”, una iniciativa singular, tant a nivell estatal com europeu, que permet avaluar amb rigor el grau d’implantació i ús dels serveis públics digitals als ajuntaments catalans. 

PORTAL DE DADES OBERTES

Promogut pel Consorci AOC, el web municipal www.castellarvalles.cat acaba d’engegar un portal de dades obertes. Aquest espai oferirà un conjunt de dades produïdes o recopilades per l’administració local amb l’objectiu que es puguin reutilitzar i tornar a publicar d’una manera senzilla i sense cap mena de restricció.


Tal com apunta el consistori en un comunicat, “les dades obertes tenen un gran valor potencial i són essencials per a la transparència de les administracions públiques, l’eficiència i la igualtat d’oportunitats a l’hora de crear riquesa”. De moment, són consultables fins a 12 conjunts de dades de diferents àmbits.


Així, i pel que fa al sector públic, es publiquen la relació de proveïdors, adjudicataris i o contractistes per any, amb indicació del nom del titular el seu CIF i l’import anual facturat. També es pot consultar el registre de factures de l’ens des de l’1 de gener de 2019, amb indicació de la data, el nom del proveïdor i la factura. Altres bases de dades que es poden consultar són convenis de col·laboració o l’agenda institucional dels alts càrrecs.

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris