B7R09075 1_1440x961
Diverses integrants del cos de ball de l'entitat Aires Rocieros Castellarencs executant una dansa dissabte a la tarda a l'Espai Tolrà Quim Pascual
21/04/2024 Cultura
Una 'Feria' per mostrar la passió i les arrels del ball

L'entitat Aires Rocieros Castellarencs-Casa de Andalucía culmina la seva Feria de Abril, la primera al calendari de les entitats andaluses federades

Han estat dos dies i mig dedicats a la cultura andalusa que es fa a Catalunya - i més concretament al Vallès-. L'entitat Aires Rocieros Castellarencs - Casa de Andalucía ha organitzat un any més -i gairebé són quinze anys, tret dels anys que no es va podr fer la pandèmia- la Feria de Abril, la primera en el calendari de les entitats andaluses federades i la més important del Vallès per la durada. Al llarg de divendres a la tarda i durant tot el cap de setmana han anat passant pel Recinte Firal de l'Espai Tolrà quadres de ball, cors rocieros, solistes i també s'han organitzat un taller de roda cubana i una masterclass de flamenc amb la professora de ball de l'entitat castellarenca, Lorena Saura.

 

Sens dubte, una de les perles de la Feria és l'exhibició del cos de ball d'Aires Rocieros.  "Tenim una nena des dels tres anys fins endavant", explicava la presidentat de l'entitat, Montserrat da Silva mentre mirava de reüll l'escenari on en aquell moment hi havia tres joves, un dels quals era un noi. "Ens trobem que ens falten nois, abans hi havia algun senyor que ballava sevillanes, alguns venen a assaig, però després no volen sortir", s'exclamava Da Silva. Una de les curiositats, potser un dels trets característics de la Casa de Andalucía de Castellar, és que entre els seus integrants "hi ha persones que venen d'Andalusia i altres que no. Hi ha família catalana a qui li agrada el cantar o ballar flamenc. Tenim una diversitat d'origens".

 

Diferents integrants de cors rocieros dissabte a la tarda abans de sortir a l'escenari

Diferents integrants de cors rocieros dissabte a la tarda abans de sortir a l'escenari. || Q.PASCUAL

 

Divendres el cor Rociero castellarenc va actuar i dissabte a la tarda va ser el torn del cos de ball i altres cors rocieros convidats de la comarca. "Encara recordo quan vam començar a fer la Feria, aleshores durava un dia i la fèiem a la Sala Blava", apunta Da Silva. Ara ja és la més important de la comarca encara que hi hagi altres entitats que n'organitzen i "no es trepitja amb la que es fa a Barcelona, perquè com les entitats organitzadores estem federades ja no coincidim en el calendari i anem coordinats". Al portar tants anys organitzant la festa, aquesta ja és més rodada i "la gent ja sap que hi som i ve quan pot, potser va a comprar i després venen a la Feria", sosté Da Silva. L'entitat vol començar a assajar amb castanyoles i també preparar un grup d'havaneres en un futur.

 

Entre els assistents a la Feria de Abril, hi havia la Carmen i la Isabel del cor rociero de Sant Julià de Sabadell. "Venim aquí quan ens conviden perquè fem intercanvis, els d'aquí venen a Sabadell quan nosaltres fem nadales i al juliol fem el festival". 

 

B7R09373

La Isabel i la Carmen, del cor rociero de Sant Julià de Sabadell, mirant les actuacions. || Q. PASCUAL

.

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris