10    assemblea radios_1440x961
Un moment del taller de Xavier Tomàs després de l'assemblea de Ràdios Locals
22/04/2024 Actualitat
Ràdio Castellar participa a l'assemblea de Ràdios Locals de Catalunya

Aquest any, la trobada va tenir lloc divendres passat al museu de l'Anxova i la Sal de l'Escala

La Federació de Mitjans de Comunicació Local de Catalunya va celebrar divendres passat l'Assemblea General Ordinària a les instal·lacions del Museu de l’anxova i la sal de l’Escala. Ràdio Castellar va ser-hi present com a membre de la junta de la Federació, en concret el director de l’emissora municipal Julià Guerrero és el seu secretari. El punt estrella de l’assemblea d'aquest any ha estat l’actualització del Llibre Blanc de la Ràdio Local. En les properes setmanes es començaran a tenir els resultats de la primera fase, la part quantitiva, on des de COMSet de la UAB s’han posat en contacte amb totes les emissores locals del país per tal de poder fer una fotografia de la situació de la ràdio de proximitat a Catalunya. Paral·lelament s’ha començat a treballar amb la segona fase, la qualitativa. La presidenta, Gemma Peris, ha explicat que es faran trobades arreu del país per tal d’escoltar les inquietuds del sector.

 

Peris també ha explicat totes les activitats dutes l’any passat i també les que s’han fet aquest any. Ha posat èmfasi en la celebració del Centenari de la Ràdio a Catalunya. També ha posat de manifest la coordinació del grup de treball de la Plataforma d’Educació Mediàtica de Catalunya. Durant l’assemblea també es va aprovar l’entrada a la Federació del Prat Comunicació, Tarragona Ràdio i Ràdio Ciutat de Badalona. L’Assemblea s’ha pogut seguir presencial i telemàticament i hi ha participat una quarantena de directors i directores.

 

En primer terme la presidenta de la Federació Gemma Peris i la tresorera Carme Matamala

En primer terme la presidenta de la Federació Gemma Peris i la tresorera Carme Matamala

 

D'altra banda, després de l'assemblea, es va organitzar  un taller  adreçat a les ràdios locals sobre com aprofitar les xarxes socials per arribar a l’audiència digital, els continguts transmèdia i la participació ciutadana. La formació ha tingut lloc en el context de l’Assemblea anual de la Federació que s’ha fet aquest divendres, 19 d’abril, al Museu de l’Anxova i de la Sal de L’Escala. L’encarregat d’impartir el taller ha estat Xavier Tomàs, de Social Factory Trends, SL, qui ha desplegat tota una sèrie de consells pràctics als responsables de les diverses emissores municipals i locals de Catalunya per millorar una eina comunicativa com les xarxes socials.

 

Tomàs ha repassat les darreres dades de consum en xarxes socials i alguns hàbits dels usuaris que marquen el disseny dels algoritmes que arriben a canviar cada setmana i ha destacat que “els consumidors d’àudio fan un ús més intensiu d’Internet que els que no són oïdors de pòdcast o de ràdio”.  El ponent ha destacat principalment fórmules per explotar el potencial dels mitjans locals a xarxes com Instagram i Whatsapp que tenen una penetració elevadíssima a la societat.

 

Abans del taller, l’alcalde de L’Escala Josep Bofill ha volgut saludar els participants de l’assemblea tot recordant que aquest any Ràdio L’Escala commemora els seus 40 anys de vida, motiu pel qual han volgut acollir la trobada anual de les ràdios locals catalanes. Bofill ha recordat que els mitjans de proximitat ofereixen una gran “credibilitat a la ciutadania”.

Comparteix
M'agrada
Comentaris