07/11/2025 09:46
Francesc Sagrera
Hi ha constància que el 16 d’agost del 1925 a Castellar hi va haver un concurs de colles sardanistes, comarcal i local, amb motiu de la Festa Major, cosa que implicaria que les sardanes ja es ballaven abans d’aquesta data. També consta que entre el 1910 i el 1920, quan Castellar tenia uns 3.500 habitants, hi havia només una fonda, anomenada Fonda de Sant Esteve, situada al costat de l’antic Ateneu del propietari Llorenç...
07/11/2025 09:46
Aina Muñoz
Fa un temps em vaig adonar d’un patró en la crema de contenidors al poble i vaig decidir investigar una mica. L’estiu del 2024, Castellar del Vallès va ser escenari d’una sèrie d’incendis en contenidors d’escombraries que, per la seva repetició i localització, permeten formular una hipòtesi coherent: la possible existència d’un autor recurrent, al qual m’he referit provisionalment...
07/11/2025 09:45
Suport Castellar - Salut Mental
Aquest cap de setmana passat ha estat molt mogut a la casa Masaveu, les Castanyeres de Castellar han treballat de valent torrant castanyes que després han ofert al pati de la casa, juntament amb altres productes de temporada, també han ofert la tómbola, roba vintage amb complements i, per rematar, una paella molt bona, que es va cuinar el diumenge.
Des de Suport Castellar volem agrair la feina de tot el voluntariat que, coordinat per la...
07/11/2025 09:45
G. M. H.
Dijous 30 d’octubre passat, amb motiu de Tots Sants, vam anar al cementiri de Castellar a portar flors als nostres familiars difunts. La sorpresa i indignació van arribar l’endemà, 31 d’octubre, quan vam comprovar que les flors havien desaparegut. Algú se les havia endut.
Comentant-ho amb altres veïns, hem descobert que no es tracta d’un cas aïllat. Altres famílies han patit situacions similars aquests...
07/11/2025 09:45
Josep Manel Martí S.
Coneixem persones refractàries a vacunar-se, acció útil per prevenir brots epidèmics. Algun motiu deuen tenir, però obliden que està demostrat que les vacunes han salvat i salven milions de vides. Sabem que hi ha hagut casos d’efectes secundaris nefastos, però són excepcions, no la norma. Altres diuen que no volen secundar els interessos de les poderoses farmacèutiques. Però si qui promou...
07/11/2025 09:45
Joan Juni Ramon
Aquestes darreres setmanes s’han encadenat temes importants: el ple on es van portar a aprovació pressupostos i ordenances; la proposta d’increment de preus dels enterraments per part de la concessionària, que l’Ajuntament ha acceptat parcialment després de l’anàlisi tècnica, i, en l’àmbit personal, la mort del meu sogre. Tot plegat m’ha portat a mirar de prop el que passa i...
07/11/2025 09:45
Txema Navarro
Hi ha paraules que tornen com els mals costums. Hi ha qui cada cop que s’anuncia habitatge de lloguer assequible, es posen nerviosos. Que si “vindrà gent poc desitjable”, que si “atraurà xusma”. En fi, la història de sempre. Ara que comencen les obres dels terrenys de l’antiga fàbrica Playtex, tornen els rumors, els comentaris a les xarxes i les teories de cafè . Que si hi ha gent que s’empadrona...
07/11/2025 09:45
Aleix Canalís
Aquesta setmana hem tingut l’oportunitat de compartir, des de l’àrea de Sant Vicenç de Jonqueres de Sabadell, l’estat d’execució i les properes passes del projecte “El riu, teixint fils de vida”, impulsat pel Consell Comarcal del Vallès Occidental i del qual en formem part Castellar del Vallès, Montcada i Reixac, Ripollet, Barberà del Vallès, Sabadell i Sant Llorenç Savall....
07/11/2025 07:48
Miquel Ramos
A casa em diuen que cada any que passa tinc més punts al meu favor per guanyar un hipotètic concurs de rondinaires. No els contradic. Ho encaro amb el cap ben alt, pensant que quan rondino acostumo a tenir la raó, opinió que, per altra banda i òbviament, no és pas compartida per tothom. Cadascú veu les coses pel seu foradet encara que, de vegades, aquest pugui estar encarat cap a la banda equivocada.
Potser estareu...
31/10/2025 11:50
Francesc Sagrera
La sardana diríem que és un plat nutritiu i de bon sabor, però que avui dia, un cop fred, no agrada. És una d’aquelles bones receptes antigues de la besàvia de fa dos segles que ara els comensals la troben un xic eixuta al paladar. Sense deixar de cuinar-la en la seva essència inicial, caldria buscar-li una fórmula visual i gustativa més actual, una cosa en què els cuiners catalans tenen la...