05   20240419 091113_1440x961
El regidor d’Ocupació, Rubén Peñalver, segon per la dreta en la inauguració d’un dels cursos de Formació Ocupacional. || Aj. Castellar
23/04/2024 Actualitat
Formació i ocupació per a 45 persones en situació d'atur

Divendres van començar a  l’Ajuntament 5 cursos que suposen una inversió de 155.545,50 euros subvencionats pel Servei d’Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu

El regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, Rubén Peñalver, va donar la benvinguda divendres passat, 19 d’abril, als 45 alumnes que han començat aquest any a El Mirador quatre cursos de formació ocupacional adreçats a persones en situació d’atur.  D’una banda, ha començat un certificat de professionalitat d’operacions auxiliars de serveis administratius i generals centrat en les tècniques administratives bàsiques d’oficina, les operacions bàsiques de comunicació i la reproducció i l’arxiu. En total, els 12 alumnes que s’hi han inscrit faran fins al mes de juliol un total de 470 hores de formació, en les quals també s’inclou un mòdul de formació complementària, a més del de pràctiques. D’altra banda, 14 persones estan duent a terme un curs d’atenció sociosanitària a persones al domicili, una formació de 640 hores que també finalitzarà al juliol i que inclou continguts al voltants de la higiene i l’atenció sanitària, l’atenció i el suport psicosocial, el suport domiciliari i l’alimentació i la formació complementària, a més del mòdul de pràctiques. 


 Les persones que finalitzin aquests dos cursos obtindran el certificat de professionalitat, una titulació que acredita les competències professionals i tècniques i garanteix que la persona que l’obté té els coneixements, les habilitats i les aptituds per desenvolupar aquesta ocupació d’acord amb les exigències del mercat de treball.


 També han començat dues altres formacions de menys durada. La primera, que va començar el mes passat amb 9 alumnes, consisteix en un curs de nivell B1 d’anglès de 220 hores en què, entre d’altres, es treballa la utilització de les funcions lingüístiques i aspectes socioculturals en situacions de comunicació de llengua anglesa; elements gramaticals, fonètics i d’ortografia, i el desenvolupament d’habilitats lingüístiques per escoltar, parlar i llegir i escriure. En aquesta activitat formativa, també cal fer la formació complementària. La segona ha començat fa dues setmanes i es tracta d’un curs sobre competències digitals bàsiques. L’alumnat, 10 persones en total, tractaran durant 100 hores l’ús bàsic del sistema operatiu, el tractament de la informació, la comunicació, la creació del contingut, la seguretat, la resolució de problemes i la formació complementària obligatòria.


Cal assenyalar que el mes de setembre començarà una cinquena formació, en aquest cas de competències digitals avançades, també de 100 hores de durada. 


El Servei d’Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu són les organitzacions que subvencionen aquestes cinc formacions, amb un import de 155.545,50 euros.

Comparteix
M'agrada
Comentaris