A7 4118 1_617x412
Elizabeth Ann Taylor, cantant i aspirant a concursant d’Operación Triunfo Quim Pascual
08/11/2019 Actualitat
Elizabeth Ann Taylor: "Amb Disney vaig adonar-me que m’agradava cantar "

Somia amb posar veu a les noves produccions de Disney. L’Elizabeth (25 anys) està determinada a forjar-se una carrera en el món de la música, i a hores d’ara, està a només un pas de travessar la passarel·la d’Operación Triunfo.

Rocío Gómez

· Elizabeth Taylor, com l’actriu de Hollywood. És un nom artístic?
I tant! Soc americana, però la gent no s’ho creia.Vaig venir als cinc anys. Els meus cognoms són Agulló González. Quan vaig decidir obrir-me perfils a xarxes socials, vaig optar per un cognom americà, Taylor. Sense voler-ho es va transformar en el meu nom artístic. La meva mare és americana, però els meus pares es van conèixer aquí. 


 
· Hi ha més músics a la família?
No, però crec que la part musical em ve per la meva mare. Ella canta molt bé i té una veu molt més maca que la meva, però no s’hi ha dedicat mai professionalment.

 

· Tot i que ara has apostat per la música, treballes en un hospital.
Treballo a l’Hospital de Terrassa, a urgències. Soc tècnica de raigs i auxiliar d’infermeria. L’horari de nit em permet tenir temps la resta del dia per dedicar-me a la música.

 

· Quan et pica el cuquet de la música i et llences a la piscina?
Sempre he fet música però com una afició, i fa tot just un any, vaig haver de decidir entre estudiar infermeria o provar sort amb la música... Però per a la infermeria sempre tindré temps. 

 

· La teva carta de presentació és una carta d’amor.  
Sí! A més de cantar, també m’agrada compondre. El meu primer single és la cançó Hoy te quiero enamorar . Després de moltes cançons, aquesta és la que va sorgir d’una manera més ràpida i natural, de cop.  I és la que més m’agrada. Vull elaborar un repertori de cançons que mostrin qui soc. És una indústria molt difícil però d’alguna manera s’ha de començar. 


· En aquest primer any, quines alegries t’ha donat la música? 
Moltíssimes. Durant els primers sis mesos vaig començar a fer classes de cant, que mai n’havia fet. Havia fet classes de piano i de música, de solfeig, però no de tècnica vocal per controlar la veu. També he contactat amb estudis per gravar covers, i m’estic formant en l’àmbit de la composició. Sempre componc a casa, amb la guitarra i el piano, però buscava algú que m’ensenyés tècniques per compondre. He tingut molta sort. Em van acceptar en unes masterclass de producció musical i composició que ofereix un productor d’Universal Music a Madrid.

 

· La nova fornada d’Operación Triunfo, et va motivar a fer el salt i provar sort en aquest món?
Operación Triunfo és una plataforma més per donar-te a conèixer, que pot fer-te arribar una mica més lluny. Sempre he seguit el programa. Quan van fer la primera edició tenia uns cinc o sis anys, però des d’aleshores soc molt fan d’OT. De les últimes edicions, crec que Aitana s’ha sabut fer una carrera com a artista. Té un estil pop que m’agrada molt. De l’any passat, Natalia també és una artistassa.

 

· I ara, tu podries travessar la passarel·la. 
Estic a la fase final del càsting. Em vaig presentar a Barcelona, el 7 d’octubre, al Sant Jordi Club. Les proves coincidien el mateix dia que tornava de Madrid, de les classes de composició. Per temps i per esgotament, em semblava molt difícil presentar-m’hi. Els meus amics i companys de l’escola de cant Sing your dreams estaven fent cua des de les 5 de la matinada, i em van guardar un lloc.

 

· Com funciona el càsting?
La primera fase és per descartar. Has de portar molt repertori i cantar a cappella. Jo no portava res preparat, però tenia una cançó molt present, Speechless, de la nova pel·lícula d’Aladdin. Vaig tirar per aquí, i vaig passar a la segona fase però no m’ho esperava. A Barcelona es van presentar prop de 2.000 persones. Ara em queda un càsting de tres dies a Terrassa, i si el passo, aniré a la primera gala d’Operación Triunfo.

 

· Què esperes d’Operación Triunfo?
L’únic que espero és donar-me a conèixer en l’àmbit nacional, i aprendre moltíssim a l’acadèmia. En un futur, m’agradaria cantar i fer doblatge Disney. La meva generació ha crescut amb Disney i és amb aquestes pel·lícules que vaig adonar-me que m’agradava cantar. La meva preferida és Mulan.

 

· Què passa si no hi entres?
Amb haver arribat a la fase final, estic satisfeta. Pensa que s’han presentat 10.000 persones arreu d’Espanya, i se n’ha retransmès tot el procés. D’alguna manera, amb OT ja he guanyat. 

 

 A7 4297 1 

 

11 respostes

Un tret principal del teu caràcter?
La paciència


Un defecte que no pots dominar?
Ser perfeccionista


Una persona a qui admires?
La meva mare


Quin plat t’agrada més?
La pasta


Un animal?
El gat 


Una cantant?
Christina Aguilera


Una pel·lícula?
‘50 primeras citas’, de Peter Segal


Un llibre?
Tota la col·lecció de Nàrnia


Una ciutat?
Nova York


Un viatge pendent?
La costa oest dels EUA


Un racó de Castellar?
Una passejada per Colobrers

 

Recupera l'entrevista de l'Elizabeth Taylor al Connectats

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris