DSC00583_1440x961
Entrega de la Beca Oriol Papell per part l'ERC Castellar. || M. A. 
19/04/2024 Actualitat
Els estudiants Anna Fajardo i Àlex Morillo guanyen la beca Oriol Papell

La secció local d'ERC també va distingir a títol pòstum Albert Cornet amb el premi Valors Republicans

M.A./J.R.

La secció local d’ERC va celebrar ahir el lliurament de la 9a beca Oriol Papell, que va recaure en els estudiants Anna Fajardo i Àlex Morillo perquè continuïn els seus estudis i el Premi Valors Republicans que va ser atorgat a títol pòstum a Albert Cornet.

 

En un acte celebrat als Jardins del Palau Tolrà, la portaveu del grup municipal d’ERC, Dolors Ruiz,  va explicar que la beca "valora l'esforç, que vol premiar cada any el talent de joves castellarencs promovent el desenvolupament d'estudis postobligatoris". La beca, que està dotada amb 2.000 euros, s'ha dividit en dos ajuts de 1.000 euros per a Anna Fajardo Ruano i Àlex Morillo Gatell gràcies a l'aportació "que fem els quatre regidors del grup municipal d'ERC". En aquesta novena edició, "hem rebut 13 projectes", va subratllar Ruiz, que va afegir que ha estat l'any "amb més participació". La raó d'aquest salt quantitatiu es deu, segons la portaveu republicana, "a la difusió que heu fet els anteriors beneficiaris d'aquesta beca  a través de vídeos".

 

El jurat d'aquesta novena edició de la beca ha estat format per Gisela Pou, Núria Mora, Lluís Papell i Sílvia Nicolàs.

Fajardo va compartir amb tots els assistents a l'acte la seva memòria explicativa del projecte, que consisteix en la continuació dels seus estudis del Grau de Filosofia al Campus del Raval de la Universitat de Barcelona. "La motivació per a la sol·licitud de la beca Oriol Papell és destinar els diners a la matrícula del Grau de Filosofia així com les despeses de desplaçament des de Castellar fins al campus del Raval".

 

 Morillo farà servir els diners per a continuar els seus estudis de flauta travessera i educació instrumental a l’Escola de Música de la Creu Alta. "Estic estudiant la modalitat científicotecnològica de primer de Batxillerat i alhora ho compagino amb estudis de música. La part de la beca la vull destinar a continuar els estudis de flauta travessera i educació instrumental a l'Escola de Música de la Creu Alta".

 

Premi als Valors republicans, a títol pòstum, per Albert Cornet. A la imatge, la seva família i els membres d'ERC Castellar. || M. A.

La vídua d'Albert Cornet, Rosa Lladós, amb la portaveu del grup municipal d'ERC, Dolors Ruiz,el president de la secció local, Txema Navarro i el diputat vallesà Juli Fernández. || M. A.

 

VALORS REPUBLICANS A TÍTOL PÒSTUM

A més de la beca Oriol Papell, ERC va lliurar a títol pòstum el premi Valors Republicans a Albert Cornet, mort el 2022. D’aquesta manera, glossava la seva figura el president de la secció local d’ERC, Txema Navarro. "Molts els coneixíeu, però aquells que no vam tenir l'honor de conèixe'l entre els quals m'incloc us faré cinc cèntims de qui era l'Albert". I a continació va llegir unes paraules del degà de la facultat de Física de la Universitat de Barcelona: "Profesor, investigador que crea mestratge, treballant fins al darrer moment per al seu departament, per la nostra facultat i la nostra universitat. El seu exemple i el seu llegat són ja un patrimoni per a la Universitat de Barcelona".

 

Navarro va apuntar que Cornet era molt conegut a Castellar per haver presidit el Ball de Gitanes i "l'Albert va ser un exemple del que són els valors republicans: generositat, cultura, esports, educació, fer poble, fer país, construir un millor futur i això ho va fer allà on va ser-hi".

 

La vídua de Cornet, Rosa Lladós, agraïa emocionada la distinció i va dir que l'Albert "sempre tenia paraules per fomentar l'ús de la llengua catalana i les tradicions de la nostra cultura".

 

El diputat vallesà d’ERC, el sabadellenc Juli Fernández, que va assistir a l’acte en substitució de Dolors Bassa, que no va poder venir per trobar-se indisposada, posava de relleu les dues distincions que acabava d’atorgar ERC. "El reconeixement al talent crec que sempre és necessari i tant l'Àlex com l'Anna- els dos joves premiats- tenen molt clar el que volen". Respecte a Albert Cornet, Fernández va dir que "ha aportat molt a la seva ciutat com al país".

 

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris