Martí Cardeñas després d’aconseguir el títol de campió.
Martí Cardeñas després d’aconseguir el títol de campió. Cedida
12/06/2019 Esports
Martí Cardeñas, campió de Catalunya

El nedador castellarenc de només 10 anys aconsegueix l'or als 100 lliures i la plata als 100 crol

Albert San Andrés

Malauradament, la natació no és un esport on els castellarencs destaquin especialment -excepte en comptats casos- a causa de l’absència d’un club potent, una disciplina que sovint absorbeixen clubs com el CN Sabadell o el CN Terrassa on els esportistes han de desplaçar-se per practicar esport federat. Martí Cardeñas Bonjorn, de només 10 anys, és un clar exemple d’aquesta problemàtica, el que no l’impedeix ser un guanyador.


El nedador del CN Sabadell va deixar empremta aquest cap de setmana en la final territorial de categoria benjamí, disputades a la piscina Sant Jordi de Barcelona. Cardeñas va tenir presència a les dues proves de la final de 10,5 anys, on va aconseguir la plata en 100 metres lliures amb un temps d’1:15,22 i a només quatre dècimes del guanyador. En la fase final dels 100 estils Q64, després de superar tres eliminatòries, va imposar-se amb un crono de 0:33,36, sumant l’or.

 

El jove nedador ja s’ha postulat com a una de les grans promeses de la natació catalana i després d’una temporada nedant pel club H2O de la ciutat d’Odense (Dinamarca), va tornar a casa per seguir amb la seva passió des dels quatre anys. L’alumne del Joan Blanquer deixa l’escola castellarenca aquest curs per fer el salt a l’Escola Santa Clara de Sabadell -una mena de Centre d’Alt Rendiment educatiu- on compaginarà l’esport d’alt nivell i els estudis en un dels pocs centres que ho permeten en l’àmbit nacional.


Actualitzada 12/06/19 22:34

Comparteix
M'agrada
Comentaris