01_1440x961
Arrencada de la caminada dels Cinc Cims des de la plaça del Mirador. Cedida
16/04/2024 Esports
Una Cinc Cims de cinc estrelles

La XVI edició de la prova del Centre Excursionista va ser tot un èxit amb 307 inscrits

Albert San Andrés

La XVI edició d’Els Cinc Cims, disputada el passat diumenge i organitzada pel Centre Excursionista Castellar, va aplegar a un total de 307 inscrits que es van enfrontar als 52 km del recorregut. De fet, es van produir 24 abandonaments per les altes temperatures.

 

Inclosa en el calendari de les caminades de la Federació Entitats Excursionistes de Catalunya -FEEC-, la XVI edició de la popular resistència que recorre cinc dels cims més populars dels voltants -La Mola, el Montcau, Sant Sadurní de Gallifa, El Farell i el Puig de la Creu- va recollir el fruit de l’èxit de la mà d’una participació massiva. Tenint en compte, que la marxa de 52,2 km i 4.564 metres de desnivell, no és apta per a qualsevol nivell, el CEC està d’enhorabona pel nivell mostrat en l’organització d’aquesta prova no competitiva.


Amb 14 hores pel davant per a completar el recorregut, a les cinc de la matinada, els membres de l’organització i els voluntaris van arrencar amb els preparatius d’un esdeveniment que va donar el tret de sortida a les 6:30 h des de la plaça del Mirador.

 

Amb set avituallaments i cinc punts de control de pas, La Mola i el Coll d’Eres van ser els primers esculls pels participants, que gràcies a les altes temperatures matinals, no van haver de patir gaire pel fred. Amb la pujada opcional al Montcau pels més preparats, Sant Sadurní de Gallifa va ser el següent obstacle, per anar en direcció al Pic del Vent a Caldes de Montbui, abans de sortejar l’últim obstacle amb el Puig de la Creu, ja en territori castellarenc, des d’on es va baixar fins a la plaça Major.

 

“Quan els participants van dient durant la ruta, en els diferents punts d’avituallament, que la nostra entitat podria ser l’organitzadora de la Matagalls-Montserrat, ho diu tot quant a valoració de la XVI Els Cinc Cims. Seguim la dieta alimentària que en el seu moment l’empresa Alimmenta ens va indicar per activitats d’alt rendiment com és aquesta, per tant, tenim en compte les necessitats dels participants” expliquen des de l’organització, des d’on es va disposar d’una furgoneta per proveir i reposar els avituallaments i d’un servei de taxi, format per voluntaris del CEC, per acompanyar fins a Castellar als participants que van abandonar. Un nombre que ascendeix a 24, motivat principalment per les altes temperatures de la jornada.

 

La prova va ser possible gràcies a més d’un centenar de voluntaris, entre socis i amics del CEC, ADF, SERNA, “als quals estem molt agraïts”, a més d’una col·laboració de Protecció Civil de Caldes de Montbui, “a la qual volem agrair especialment, ja que va fer possible, junt amb una voluntària que és sanitària, atendre un participant amb lipotímia, situat en un lloc de difícil accés per ser atès”.

Comparteix
M'agrada
Comentaris