‘Jabato’ ho dona sempre tot als shows. A Tarragona no va ser menys.
‘Jabato’ ho dona sempre tot als shows. A Tarragona no va ser menys. Albert San Andrés
16/07/2019 Esports
‘Jabato’: gladiador imperial a Tarraco

Tarragona es va rendir a l’espectacle de freestyle on el castellarenc va prendre part com a ‘rider’

Albert San Andrés

Aconseguir reunir en un sol espai, esport, show i espectacles de llum i foc està a l’abast de pocs esports. Ara mateix, només el ‘freestyle’ pot abusar d’aquestes disciplines per a fer gaudir d’una vetllada rodona als assistents. El castellarenc Xavi ‘Jabato’ Dols va ser una de les estrelles al Tarraco Arena, on va formar part d’un dels millors equips de ‘freestylers’ que es poden veure al món en l’actualitat. Tot un gladiador imperial al coliseu tarragoní.


‘Veni, vidi, vici’, el ‘Jabato’ ho va deixar clar en el primer salt. Jugava a casa, davant dels seus acèrrims seguidors, d’una trentena d’amics i de la família. No venia a Tarragona només a passar l’estona. Venia a ser dels millors.
Des de les sis de la tarda el ‘rider’ castellarenc va començar a deixar veure tot l’espectacle que li rutlla per les venes, animant als afortunats que van aconseguir l’entrada especial per a veure els entrenaments. Allà, al davant d’un centenar de seguidors i una rampa de 21 metres, el ‘Jabato’ començava a escalfar motors per donar-ho tot tres hores després.

 

'Jabato' saltant durant l'espectacle.

'Jabato' saltant durant l'espectacle. || A. San Andrés


El ‘freestyle’ és una disciplina basada en el motocròs, on l’objectiu és fer figures acrobàtiques a l’aire i que obliga al pilot a mantenir la millor forma física i mental per evitar l’errada. És un esport molt desagraït pel practicant, ja que una caiguda pot significar el final de la carrera pel ‘rider’. Els practicants són relativament pocs a Espanya i al món, ja que no tothom està capacitat per a dedicar-se.
Amb una moto de motocròs preparada -amb suspensions més dures, regulació de duresa del manillar, caixa d’aire modificada o estris per les acrobàcies- aquests bojos de l’adrenalina delecten als aficionats amb moviments impossibles i cabrioles inimaginables, que posen dempeus als assistents, tot regat amb un complet espectacle de llum, foc i fum en una exhibició sense igual a tot el territori català.


Breaking.com, organitzador de l’esdeveniment, va comptar amb un cartell de luxe a Tarragona, amb la presència del sempre estimat Edgar Torronteras -un dels pioners en FMX a Europa i guanyador del Red Bull X-Fighters-, Danny Torres -tres vegades guanyador dels X-Games-, l’alacantí Franz Meyer, el local Rayco Díaz o el mateix ‘Jabato’ per a conformar un dels millors shows dels últims anys a Catalunya.


Amb més de 4500 persones omplint la grada -només la zona de seguretat del salt va quedar buida-, els seguidors del castellarenc aviat van fer-se notar amb pancartes de suport, que van obligar al castellarenc a esforçar-se al màxim.
Sobre la rampa del Tarraco Arena, backflips, supermans, whips, indian air, cliffhanger, bar hop o lazy boy van ser els moviments més vistos durant les dues rondes no competitives, on el polivalent Torronteras va encendre la grada i ‘Jabato’ va ocupar-se de no fer decaure l’espectacle. La interpretació de ‘beatbox’ sobre la rampa de Torronteras, seguit per l’acompanyament d’un duo de guitarres elèctriques i l’espectacle de foc van deixar en alt els ànims d’una grada, on també van destacar il·lustres castellarencs com el pilot Eric Rubio, embadalit amb els progressos del seu amic ‘Jabato’.

L’’stunt rider’ Narcís Roca va amenitzar el temps entre sèries, sobre les BMW preparades per a fer sobre el terra el que pocs mortals saben fer damunt d’una moto.


“Estic molt content d’haver pogut saltar a casa, amb tota la meva gent de Castellar a la grada. Vull agrair a l’organitzador i a tothom que ha vingut a un esdeveniment, que no tinc paraules per descriure” va explicar el Xavi, mentre va voler agrair especialment la presència a la grada d’una trentena d’amics, afirmant que “els amics són amics i sempre vénen a donar-me suport i a donar-ho tot quan estic a casa, ja que normalment salto lluny de Catalunya”.


Viatjant als temps de la Tarraco Imperial, ‘Jabato’ es convertia en gladiador al reconvertit coliseu, acabant amb un regust de boca dolç i amb la promesa de tornar el pròxim any amb un nou espectacle.

 

'Jabato' volant al Tarraco Arena de Tarragona.

'Jabato' volant al Tarraco Arena de Tarragona. || A. San Andrés

Comparteix
M'agrada
Comentaris