Albert Cadafalch durant el partit enfront l'AESE._617x412
Albert Cadafalch durant el partit enfront l'AESE - Albert San Andrés
03/02/2018 Esports
Final d'infart i derrota (73-71)
El CB Castellar no pot amb l'AESE en el partit amb més bàsquet de la temporada
Derrota del CB Castellar enfront l'AESE (73-71) en un partit que s'ha resolt en els últims sis segons de joc. Els groc-i-negres perden l'oportunitat de ser líders en solitari després de la victòria del Collblanc enfront de l'Almeda.

El partit de la jornada del grup 2 de Primera Catalana enfrontava al líder AESE amb el CB Castellar en la pista que havia de decidir qui ocuparia la primera plaça. Els de Jodra arribaven amb Jordi Navarro encara tocat del peu, però amb la moral molt alta després de la victòria contra l'Olesa.

Els locals es col·locaven quatre a dalt després de tres pèrdues de possessió dels castellarencs, que reaccionaven amb cinc punts consecutius d'Albert Cadafalch. Les alternances al marcador eren la tònica del primer quart, però la bona defensa visitant acabava intimidant a l'equip blau per marxar al minut de descans quatre punts per sobre (14-18).

L'inici del segon servia per aconseguir cinc punts de renda, una distància que els de Jodra eixamplaven fins al set a 3:30 del final. L'AESE però, aconseguia recuperar-se al tram final, reduint-la fins als tres punts i un triple sobre la botzina els feia marxar al descans amb empat a 32. La taula es menjava vuit segons de joc en no aturar el rellotge després d'una falta, però cap dels dos equips s'adonava de l'errada. A banda i banda es practicava bon bàsquet i el partit es convertia en un bon espectacle a l'alçada de dos dels equips capdavanters de la lliga.

Crescuts per la igualada, els de L'Hospitalet no donaven opció a l'inici del tercer quart, aconseguint un parcial de 10-0, després d'aprofitar diverses pèrdues de possessió castellarenques. Jodra aturava el joc un minut per redreçar la situació. Al Castellar no li sortia res i el rival assegurava les cistelles amb bàsquet fàcil.

Els nans li creixien a Jodra, amb la cinquena d'Albert Germà, encara amb 4:15 pel davant, però Joelvin Cabrera agafava el relleu del de Castellar i anotava un triple clau per reduir diferències. Cadafalch tornava a anotar a 50 segons del final, posant al seu equip a un punt (52-51), però l'AESE anotava dos tirs lliures i robava una última pilota a cinc segons del final per acabar cinc per sobre (56-51). La taula es tornava a menjar tres segons més.

Però els visitants no tiraven la tovallola i sortien a pista a lluitar per la victòria. En la lluita sota cistella es notava massa l'absència de Navarro -que provava al primer quart i no podia continuar- i d'un pivot d'alçada i idees clares, tot i que Marquie Smith aconseguia recuperar diverses pilotes gràcies al seu gran salt.

Els castellarencs anaven a remolc durant els primers minuts, però una intencionada sobre Smith i un triple de David Junyent capgiraven el lluminós hospitalenc (60-62).

El Castellar s'agradava i l'AESE començava a notar el cansament després del fort ritme de joc durant 35 minuts. Els de Jodra se sentien còmodes amb el joc ràpid i aconseguien una renda de quatre punts a 1:41 del final. El tècnic però, havia perdut també a Junyent per la cinquena i cinc segons després a Cadafalch.

L'AESE es tornava a créixer a un minut del final i una personal de Joelvin en un tir de tres era aprofitada per retallar dos punts i deixar el marcador en 67-68. Smith cometia una falta que servia per capgirar el marcador a favor dels locals, que encara recuperaven i es posaven a tres.
Smith treia el seu canell a relluir i amb un triple empatava a 71 amb 26 segons per jugar, però el marcador no es movia fins a sis del final, quan l'AESE anotava de dos després de treure de banda. Els castellarencs havien deixat córrer el crono sense fer personal i amb pocs segons, Smith agafava la responsabilitat. Molt marcat però no era capaç d'anotar la cistella guanyadora, tirant sense gairebé espai i arribant al 73 a 71 com a resultat final.

Els aficionats podien gaudir d'un bàsquet d'alçada i el tècnic castellarenc ho reconeixia en acabar: "aquest partit és la conseqüència de dos equips que estan a la part alta de la taula. A casa vam ser superiors i avui, no diria que ells hagin estat superiors, però sí que han aprofitat millor les opcions quan les han tingut".

El tècnic castellarenc ha analitzat el partit i ha explicat que "hem començat fent un joc molt sòlid però al segon hem baixat la intensitat defensiva per arribar empatats al descans. A la segona part no hem sabut rematar el partit amb quatre punts de distància, després de reaccionar a un desavantatge d'onze punts. Als moments finals hem tingut mala sort en diverses accions i no ha pogut ser".

Amb la derrota, el CB Castellar queda a dues victòries del liderat, tot i que manté l'average positiu, ja que al Puigverd els de Jodra van guanyar de 12 (69-57). A més, la victòria del Collblanc B enfront de l'Almeda fa que l'equip segueixi empatat a la segona plaça i no es despengi en tercera posició.