Javi Hervás celebra el 2-1 enfront del Manlleu. Albert San Andrés
08/03/2021 Esports
Estratosfèrics (7-5)

L’FS Castellar canvia d’actitud i és capaç de superar a un dels equips que lluitaran per l’ascens

Una setmana després d’haver mostrat la pitjor cara possible enfront del Sant Julià de Ramis, l’FS Castellar va canviar per complet la seva imatge amb una victòria estratosfèrica enfront del CEFS Manlleu, un dels equips cridats a estar en la part alta de la taula. El canvi de mentalitat després d’una reunió de l’equip la setmana passada ha estat clau per tornar a gaudir de futsal de qualitat al Joaquim Blume.

Potser feia dues o tres temporades que el Castellar no feia gaudir tant amb el seu joc, com ho va fer enfront del Manlleu i tot gràcies a la motivació d’un equip que va tocar fons la setmana passada amb una dura derrota per 1-3 a casa. La dosi de motivació rebuda per part del tècnic Rubén Jiménez va incentivar el joc vist en el partit retransmès en directe per la FCF.

Havent recuperat a Rubén Vidigal i Javi Hervás, els taronges van veure com el Manlleu va començar avançant-se al marcador al minut de joc amb un gol que feia presagiar un espectacle com el de la setmana anterior. Els osonencs, amb un partit menys, arribaven invictes després de tres victòries i la potència de joc que van mostrar en els minuts inicials no era bon senyal pels locals.

A diferència del dia del Sant Julià, l’equip va saber reaccionar, sense donar una pilota per perduda i lluitant amb empenta i decisió. El nivell de concentració de l’equip també era màxim i l’autoritat sobre la pista de jugadors com Manel López, Christian Hernández, Víctor Del Olmo o el sempre omnipresent Rubén Vidigal, va ser fonamental per trobar referències en el joc.

L’empat d’Àlex Sánchez va trigar cinc minuts més, però la feina sobre el parquet era molt evident. L’empenta i l’ànima de López mantenia fort l’equip i era el mateix jugador que amb la vitalitat d’un jove de 20 anys assistia a Hervás per fer el 2-1, instants abans que Vidigal desviés una pilota al pal.

Els manlleuencs seguien demostrant la qualitat en la pista, capgirant el marcador abans del descans i marxant amb un 2-3 que no deixava res tancat. Els locals amb dues pilotes al pal no es van rendir.

L’inici de la segona va deixar a David Pareja lesionat del turmell dret i al seu equip endollat en atac. Fruit de diverses ocasions va néixer el gol de Manel, posant la cirereta del que va ser el seu millor partit de les últimes temporades i el premi a la constància d’un dels eixos de l’equip en els últims anys.

Els quadribarrats no abaixaven la intensitat sobre la pista, trencant l’empat en una transició ràpida que la defensa local no va poder aturar.

A vuit del final, Àlex Sánchez va pentinar una assistència de Vidigal fent l’empat a quatre i aixecant el braç per assenyalar que el seu equip encara no estava mort. Aquest va ser el moment clau del partit, amb el Manlleu desconcertat i un Del Olmo que va mostrar la millor versió amb el 5-4 a set del final.

Un pal per a cada equip va ser el preludi del doblet de Del Olmo, amb la segona assistència de López i forçant al Manlleu a jugar de cinc els últims quatre minuts.

Un penal molt discutible va posar l’ai al cor als de Jiménez a un minut del final, però Del Olmo va aconseguir arrodonir la festa amb un hattrick a porteria buida, col·locant el 7-5 definitiu al marcador del Blume.

L’equip va aconseguir redimir-se de la derrota de la setmana anterior amb un estil descarat i jugant de tu a tu enfront d’un dels equips més potents de la categoria i fent un cop a la taula per canviar de mentalitat, la part més important ara mateix.

“Aquests nois són enormes. El confinament ens ha anat molt malament i el dimarts ens vam reunir per a veure si seguíem endavant i com ho fèiem. Els jugadors es van comprometre i estic molt feliç per com han sortit les coses” va explicar el tècnic taronja, que per fi va poder respirar després de la imatge donada la setmana anterior. “Davant d’un rival molt difícil han sortit a competir i a tenir fam i això és el que s’ha de fer. Ara mateix són els millors jugadors del món perquè han demostrat que volen, perquè les coses si es vol, surten”.

“Vidigal ha estat incommensurable, Manel amb molta intensitat i aportant solucions, a banda de Christian i Víctor tancant molt bé. També vull destacar la feina d’Andreas i Álex que han fet molt bon partit. Això és el que necessitem, jugadors que formin un conjunt. Àngel ha vist que estava malament i s’ha fet a un costat, això per mi és ser un equip, remar tots en un mateix sentit” van ser les paraules del tècnic Jiménez. “Aquest equip ha d’anar a més, això és el mínim. Hem de millorar en atac i defensa” va sentenciar.

L’equip amb set punts és vuitè a la taula, a tres de les posicions de descens i tindrà dues setmanes per a preparar el següent partit enfront del Vilamajor CFS, conjunt en zona de descens que va caure enfront del Vilafant per 5-2.