15   basquet_1440x961
El CB Castellar celebra la victòria enfront de l'AE Minguella i lluitarà per la permanència. || Cedida
20/03/2024 Esports
El CB Castellar assalta la pista del líder

Els de Josep Bordes superen a l’AE Minguella (58-62) i encara tenen sis jornades per obrar el miracle de la salvació

Superlativa victòria del CB Castellar a Badalona, per 58 a 62 enfront de l’AE Minguella, després d’un últim quart on es va decidir el partit entre el primer i el cuer. Els groc-i-negres donen un cop a la taula i no es rendeixen encara en la lluita per la salvació, a sis jornades del final de la fase regular.

Superar al líder sent l’últim normalment és força difícil, però l’equip groc-i-negre ho va aconseguir al pavelló Casagemes de Badalona, on es van reivindicar en la lluita per la salvació, ensenyant quesón capaços del pitjor, però també són capaços del millor.

Quan tot es veia negre, quan tothom accepta la condemna de l’equip a sofrir el segon descens consecutiu, quan tothom ensorra a un històric del bàsquet català, els de Josep Bordas diuen prou i es reivindiquen per a mantenir-se una temporada més a Primera Catalana. Un projecte de club encara en els fonaments que ha d’arribar fins a les últimes conseqüències, però que no vol oblidar el llegat històric. La Segona Catalana no és categoria pel Castellar i tothom al club és conscient. Això dona un plus d’energia per a continuar lluitant i evitar la caiguda.

Els de Bordas es van imposar en un partit on ja va avisar des del primer moment. Quatre punts a baix en el primer quart van deixar una diferència a favor de dos al descans, 31 a 33. El tercer quart no va deixar cap sorpresa, dins del que havia de ser el desenvolupament normal d’un partit entre primer i últim i amb un parcial de 21-13 quedava molt encarrilada la victòria pels badalonins. Però els últims 10 minuts van capgirar-ho tot.

Els sis punts d’avantatge del Minguella van quedar en res a dos del final, quan el Castellar va empatar a 56, després d’un parcial de 4-10. La inefectivitat ofensiva dels locals va deixar un 6-16 en l’últim període, que donava la victòria al Castellar per quatre punts.

Aquesta victòria, la segona en tres partits, dona oxigen i esperança a un equip que encara pot lluitar per la permanència en les sis jornades que resten de competició. D’aquestes, cinc són contra rivals directes i on els de Bordas poden aconseguir-ho.

Tres partits a casa -Sant Andreu Natzaret, Sant Jordi Blau i Castellet- i tres a fora -Círcol B, Sant Josep i La Salle Manresa- és el calendari pels groc-i-negres. Excepte La Salle, la resta són equips de la zona mitja-baixa de la taula i que no són superiors al joc castellarenc. Entre tres i quatre victòries -segon la resta de resultats- garantirien la permanència.

L’equip tindrà ara dues setmanes de descans, ja que no tornarà a jugar fins al pròxim 7 d’abril, quan rebrà al Sant Andreu Natzaret.

En el cas de l’equip femení, les de Xavi Revilla van ajornar el seu partit enfront del Martorelles.