Sergio Garcia va reaparèixer contra el Cerdanyola_617x412
Sergio Garcia va reaparèixer contra el Cerdanyola - Albert San Andrés
15/11/2015 Esports
Derrota per petits detalls (72-66)
El CB Castellar mana durant la primera part a Cerdanyola però no sentencia a la segona
Cerdanyola semblava que havia de ser el camp que fes justícia després de la gran actuació dels groc-i-negres contra el San Josep, però de nou, l'equip de Carles Company va deixar escapar la victòria (72-66) per no rematar el partit al tercer quart i per petits errors de joc, que el rival no va desaprofitar.

Els castellarencs arribaven al pavelló de la Guiera de Cerdanyola amb la novetat de Sergio García, ja recuperat de la seva lesió muscular després de diverses setmanes apartat de l'equip, però amb la baixa d'Oriol Bernadí. Els de Company, ferits després de la derrota contra els badalonins de la setmana anterior, visitaven l'equip verd decidits a tornar amb la segona victòria sota el braç i des de el primer minut de partit manaven al marcador.

Els cerdanyolencs però, assumien el rol d'anar a remolc al marcador, tot i que no deixaven marxar de més de quatre punts als castellarencs, que amb un bon encert en triples. A final de quart els deixebles d'Agustí Forner, que va presenciar el partit al Puigverd contra el Sant Josep, capgiraven el resultar i només un triple a l'últim segon de Oriol Parcerissa arreglava el parcial, arribant amb un 21 a 20 al minut de descans.
L'inici del segon quart deixava un creuament de triples entre els dos conjunts, ja que al llançament des de 6,75 de Pau Viladomat, els verds responien amb dos seguits posant el 29 a 25 al marcador. El punt fort dels de Company eren les recuperacions defensives i el rebot, que van evitar que el rival ampliés més la diferència.

Tot i l'adversitat inicial, el bon joc en atac castellarenc i la determinació d'Andreu Kwazema, amb molta més contundència que en d'altres partits i més resolutiu sota cistella, capgiraven el marcador. El tir exterior obria una nova via per marxar al descans amb cinc punts d'avantatge, 36 a 41.

Però tal i com ja ha passat en d'altres partits, la segona meitat del tercer quart es convertia en el inici del final pels de Castellar. Tot i a aguantar bé el resultat els cinc primers minuts, un triple cerdanyolenc a falta de poc més de quatre minuts, posava el 46 a 47 al lluminós, però David Martínez responia des de la mateixa distància. Nou punts en sis minuts no eren suficients per sentenciar un partit que els groc-i-negres tenien dominat des de l'inici i les petites errades, l'abús de les personals i la falta de contundència sota cistella de Kelvis Thereze, que no va estar massa fi en la conclusió de les jugades, condemnaven als deixebles de Company, que veia com el seu equip tancava el quart per sota al marcador amb un 57-52.

L'últim període es convertia en un mer tràmit de joc, en un quart en el que els de Castellar camuflaven el resultat gràcies a les pèrdues del rival i les recuperacions en rebot defensiu. Els visitants però no donaven el braç a tòrcer i un triple d'Albert Cadafalch era continuat amb un parcial de 7 a 0 que aproximava l'equip a 62 a 59 i feia creure en la remuntada.

Les pèrdues en atac i dos triples seguits del Cerdanyola després de dos minuts sense anotació local, trencaven el partit i Company demanava temps mort amb el 68 a 63 i un minut encara pel final. La precipitació dels castellarencs, amb l'ànsia per aconseguir la segona victòria, col·lapsava el seu joc i els deixava sense idees.

Dues jugades del Cerdanyola anotant i un 4, sentenciaven el partit, que un triple de Parcerissa arreglava per acabar amb el 72 a 66 final.
"Crec que estem com sempre. Necessitem guanyar un parell de partits. Fer un bàsquet maco i lluitar està molt bé però hem de donar un pas endavant i començar a guanyar. Contra el Cerdanyola no ha pogut ser i es una llàstima perquè era important guanyar avui per afrontar el proper partit contra l'Alpicat amb bona moral" va explicar Carles Company després del partit al pavelló de la Guiera de Cerdanyola.
L'entrenador va destacar l'actuació de Kwazema en el partit: "l'Andreu ja porta moltes setmanes treballant bé i contra el Cerdanyola ha estat espectacular. La llàstima ha estat el Keith -Thereze- que avui no hi era al partit i és un jugador que normalment ens dona molta personalitat i caràcter, que és el que ens ha faltat avui".

Company també va parlar del retorn de Sergio García després de la lesió, destacant "que hagi pogut jugar 15 o 20 minuts és molt bo, tot i que ara mateix ho tindrà complicat per poder entrar, ja que tant el Pau com l'Andreu i el Keith estan a un nivell molt alt. Ara ha de tenir paciència i començar a treballar".

D'altra banda, Agustí Forner, un vell conegut de l'afició castellarenca i que visita amb certa freqüència el Puigverd, va explicar que "ha estat una victòria duríssima, contra un equip que no mereix ser on es. Venen de tenir problemes, amb el Sergio molts dies parat, sense l'Oriol Bernadí. Nosaltres també arribàvem amb moltes baixes, amb Javito -Javi Antón- i Genís Tena lesionats i amb l'Èric Forner i el Marc Fabregat que no han pogut entrenar durant la setmana". Forner explica que s'esperava "un partit tant complicat" ja que aquesta temporada, segons explica, la defensa del seu equip és "molt bona a casa i els rivals marquen pocs punts aquí, i el Castellar portava 41 punts al descans".

Amb aquesta nova derrota, la setena de la temporada, el CB Castellar segueix en l'última posició de la lliga amb només una victòria i un partit menys, l'aplaçat enfront el Boet Mataró. La propera jornada, els de Company rebran a l'Alpicat, rival directe a la part baixa de la taula.