06/09/2019 Opinió
Educació: hi ha un tresor amagat a dins
Joan Creus

Dijous comencem nou curs escolar a Castellar. Aquest any, els i les 4.122 alumnes (72 alumnes més que el curs anterior) l’inicien el mateix dia que a tot el país.
Mentre la majoria dels nostres fills i filles reposaven bateries i gaudien del temps de vacances, la comunitat de professionals que vetlla per l’Educació a Castellar no s’ha aturat.
Així, aquest curs 2019/20 arrenca amb millores molt rellevants:
Hem dut a terme la reforma de la cuina de l’escola Bonavista, que ha ampliat superfície i ha renovat mobiliari i electrodomèstics, així com la renovació de les instal•lacions.
La reforma de la coberta del gimnàs de l’escola Emili Carles-Tolrà està a punt de finalitzar i comportarà una millora en l’eficiència energètica de la instal•lació, ja que es reduiran les despeses de climatització.
L’escola Sant Esteve passa a ser Institut Escola, una conversió molt positiva i desitjada a l’àmbit de la Secundària Obligatòria a casa nostra.
L’inversió municipal dels darrers any als Cicles Formatius de Grau Mitjà i Superior ha cristalitzat en la creació de l’Institut d’FP de Castellar del Vallès, un nou centre que acollirà tots els estudis de la família agrària que fins ara s’oferien dins l’oferta formativa de l’INS Castellar
L’aposta clara d’aquest equip de govern a l’Educació també ha permès que aquest any es consolidin les subvencions per facilitar la mobilitat per raó d’estudis, per tal que els i les nostres joves que hagin d’estudiar fora de Castellar ho tinguin més fàcil.
Aquesta voluntat per tenir una oferta rica i de qualitat per a tothom es manifesta també en serveis vitals i de primera qualitat com són l’Escola Municipal d’Adults i l’Escola Municipal de Música Torre Balada i els usuaris de la Ludoteca Municipal Les 3 Moreres.
Enguany, les Escoles Bressol Municipals, un recurs clau pel desenvolupament inicial dels i les  nostres infants, inicien amb 128 alumnes inscrits. La bona oferta pels i les alumnes de 0 a 3 anys també la trobem a les sis escoles bressol de titularitat privada que tenim al municipi.
Per acabar, una reivindicació clara d’una situació que lamentem, perquè a Castellar no hi ha alumnes de segona: 
Lamentablement haurem de fer front des del pressupost municipal, per segon any consecutiu, a la no cobertura per part del Departament d’Educació de les necessitats de vetlladors i vetlladores pels i les alumnes que requereixen d’atenció i recursos especials a les aules dels centres del nostre municipi. 
L’entitat SUMA+ ha realitzat una magnífica tasca de sensibilització (estigueu atents també aquesta Festa Major al Pregó i l’Escape Room!) i de captació de recursos que ajudaràn, juntament amb els recursos municipials, a paliar la no actuació de la Generalitat de Catalunya en aquest àmbit.
El mític ‘Informe Delors’ (1996) de la Comissió Internacional sobre Educació per al Segle XXI per a la UNESCO, tenia un títol revelador: ‘Educació: hi ha un tresor amagat a dins’.
L’Educació, sempre al davant.

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris