14   Miki Vilanova_1440x961
Vilanova va arribar a la presidència del club fa un any i ja ha canviat la manera de funcionar de la UE. || A. SAN ANDRÉS
22/07/2022 Esports
Miki Vilanova: "Volem transmetre valors als jugadors"

Després de fer un any com a president de la UE Castellar al mes de maig, el mandatari repassa l’actualitat del primer equip i del club blanc-i-vermell

Albert San Andrés

· Quin balanç fas de la temporada del primer equip? 
És un balanç molt bo. L’equip ha estat a l’altura, ha sigut un equip seriós, ha entrenat i treballat al màxim, jugant partits molt interessants, tot i la mala dinàmica que es va tenir. Però una lliga és regularitat i fins a la penúltima jornada es van tenir opcions d’ascens. Estic molt orgullós de la dignitat amb la qual ha treballat l’equip.

·  La mala dinàmica va marcar massa i al final ha penalitzat.
Tots els equips tenen aquests sotracs durant la temporada. Que surti tot igual durant l’any és molt difícil i la regularitat no es dona en cap lliga. Es va tenir una part de la temporada en què no va acompanyar res, ni lesions, ni una sèrie de factors que ens va fer arribar a aquest punt. Traient això, la nota de l’equip és molt alta i al final ens ho vam jugar a cara o creu contra la Pirinaica. Evidentment, els punts que es van perdre són els que ens han faltat per ascendir, però això és un aprenentatge més.


· L’equip va remuntar 14 punts al segon classificat!
Quan tot es va redreçar i es van recuperar lesionats, els del davant van començar a passar-ho malament, fins al punt de tenir l’opció de jugar-ho tot cara a cara. Ens va fallar l’últim partit decisiu, en què crec que podríem haver guanyat, però només ens queda felicitar el rival. D’altra banda, no ens hem d’oblidar del segon equip, que s’ha creat aquesta temporada i que ha quallat un any espectacular, amb molta serietat i responsabilitat.

 

· Poc més d’un any d’ençà que vas accedir a la presidència. Quin balanç fas de la gestió?
Tot el que faig ho faig amb molta atenció i molta il·lusió, i això no ha estat diferent. En entrar es va fer per intentar millorar-ho tot. Els primers mesos van ser una feinada brutal, amb la col·laboració de tota la junta i secretaria. Es vol donar un aire més modern al club, perquè és el que toca, amb una nova digitalització d’arxius i processos del club, com la botiga, la nova web i la botiga en línia. Amb el nou campus d’estiu anem recuperant una mica l’espai perdut després de la pandèmia i s’ha anat creixent de nou durant l’any, tot i que també hem pagat alguna quintada, que s’està intentant revertir. Confiem en l’equip tècnic, amb el qual hem treballat aquest any, i ja tenim ganes de començar.

 

· La pandèmia ha estat un desastre per als clubs, però la Unió Esportiva ho ha salvat bastant bé.
S’ha viscut una situació excepcional, en què no teníem precedents de com actuar. S’està salvant, però el club ha patit en els últims dos anys, en què s’ha perdut poder econòmic i esportiu. Per sort, el club està sanejat i s’ha aconseguit mantenir amb poc marge, però s’ha tancat en positiu, després de dos de caiguda. Els nens i els joves són la nostra obsessió i per aconseguir fer-ho bé s’ha de tenir tota la resta bé.

 

· Potser el futbol femení és l’assignatura pendent.
Des del club, tenim el mateix respecte pels femenins que pels masculins. S’està fent feina des de fa uns anys i el femení és el que més creixement ha tingut. S’ha treballat força bé i tenim les alevines, cadets, juvenil i l’últim equip, que és els de les veteranes. Evidentment que hauria de créixer més i totes les jugadores que vulguin estan convidades a venir.

 

· La UEC s’ha convertit en una referència al Vallès en molts aspectes.
Només escoltar com han parlat del club els nous fitxatges del primer equip, ja sents molt de goig, ja que les seves referències sobre el club i de l’equip tècnic eren molt bones. Han refusat altres ofertes per venir aquí i això abans no passava. Com a instal·lacions esportives i primer equip som una referència i també ho volem ser en model de gestió, coherència i valors en el futbol.

 

· Fins on pot arribar aquest club?
Toquem molt de peus a terra i l’objectiu és tenir els equips més potents a totes les categories, però la nostra visió és molt social i esportiva. El 80% de les fitxes són de joves del poble i nosaltres ens considerem un servei per al poble. Això vol dir que tothom té dret a practicar esport, es tingui el nivell que es tingui. Volem transmetre valors als nostres jugadors a l’hora d’actuar, tant esportivament com vital.  

Comparteix
M'agrada
Comentaris