A7R05567_1440x961
Júlia Lluelles, pastissera i emprenedora Quim Pascual
04/06/2021 Entrevista
Júlia Lluelles: "Soc poc fan de llençar menjar, i la idea és fer porcions individuals"

Si aconsegueix encomanar la seva passió i dedicació pels pastissos gràcies a la seva oratòria, ja té molt de guanyat. Obre botiga –Llullu Cakes– el dia 11 en plena plaça Calissó, disposada a servir esmorzars i berenars

Jordi Rius

· Com ha estat el teu periple fins a arribar a ser pastissera?
Quan vaig sortir de l’institut, no tenia gens clar què volia fer. Els meus pares em van aconsellar que fes comerç i màrqueting, ho vaig acabar però no era feliç. Després vaig intentar fer integració social, que tampoc em motivava prou, fins que vaig començar a fer temporades a Menorca i a guanyar-me quatre calés. Li vaig demanar al que aleshores era el meu sogre, Josep Forrellat, que tenia molts restaurants a Sabadell, que em donés l’oportunitat de treballar a la seva cuina. Quan van inaugurar el Suís a Sabadell, va ser la primera cuina on vaig entrar. I em va posar a la zona de les postres.

 

· Va ser tot un aprenentatge? 
Sí, tot un repte. No sabia ni muntar nata ni fer absolutament res. Però em va encantar. Després d’un any, vaig dir al meu sogre que volia voltar més i ell, a través dels seus contactes, em va poder enviar a Pamplona, on vaig estar en un restaurant d’estrella Michelin. Després vaig decidir que volia estudiar, primer a Granollers i després a l’Escola Bellart de Barcelona. Anava fent altres feines  per poder-me pagar els estudis.

 

· De fet, t’has fet coneguda perquè fas pastissos per encàrrec. 
Sí, vaig començar l’activitat farà uns quatre o cinc anys. És a dir, quan tenia els 21 anys vaig començar a fer pastissos a casa. M’ha costat molt crèixer. De fet, potser fins fa un any enrere no podia dir que em pogués tirar a la piscina com estic fent ara amb la botiga. Els encàrrecs eren com un extra, perquè a mi m’agrada molt fer pastissos personalitzats. Anava tenint les meves feines, però ara m’he trobat que han pujat molt els encàrrecs i que la gent volia postres meves. Aleshores, amb la mare vam decidir tirar-nos a la piscina i obrir un local a Castellar.

 

· Quin tipus de pastisseria faràs a Llullu Cakes? 
Tindré una pastisseria innovadora. A la botiga podràs trobar tant cafè com batuts, creps, entrepans i racions individuals de pastissos. Per aprofitar que estem tan ben situats, la idea és servir un bons esmorzars i berenars per a tota la gent i els nens de la plaça Calissó. Ha sorgit l’oportunitat del local, perquè en principi jo volia treballar amb un obrador tancat i elaborar el que m’encarregaven. La mare serà a la botiga i jo, a l’obrador. Tot per emportar. També vull fer moltes coses saludables, amb poc sucre, per a vegans o intol·lerants al gluten, encara que no tinc dos obradors i sempre hauré d’avisar al client que hi pot haver contaminació creuada.

 

· A Castellar hi ha moltes pastissseries. Hi haurà prou mercat per a totes? 
Sí, jo no surto amb la intenció de trepitjar ningú. Crec que el sol surt per a tothom. Les pastisseries que hi ha actualment a Castellar potser són més clàssiques, amb productes de tota la vida. Per exemple, jo no sé fer tocinillos de cielo, però vull oferir productes més nous i altres sabors i textures.

 

· Per exemple? 
Al mostrador de la botiga et pots trobar varietats de llimona, de mango amb coco, maracujà, de fruits vermells, de xocolata, de textures, de festuc, d’avellana... Coses molt refrescants. Soc molt poc fan de llençar menjar. La idea és fer porcions individuals. A les pastisseries, desafortunadament se’n llença molt. La part de brioxeria, per exemple, ja no es pot vendre si no és del mateix dia. Com que la gent ja em coneix, sobretot pel boca-orella, i sap que faig pastissos personalitzats, els en podré fer, però me l’han d’encarregar abans.

 

· De fet, ja es poden probar algunes de les teves postres al restaurant La Piparra...
Sí, ens coneixem amb el propietari, en Kevin Física, som de la mateixa edat.  Com que es va veure apurat per falta d’espai i falta d’hores, em va demanar de fer-li algunes postres. Crec que entre tots ens hem d’ajudar. Per exemple, com que em veig una mica obligada a tenir croissants i sé que no donaré l’abast a fer tanta cosa, els croissants els compraré al forn Sant Jordi. El pa també el compraré a Argentona, en una fleca que he trobat que treballen amb massa mare, amb fermentacions i diferents farines. 

 

11 respostes

Un tret principal del teu caràcter?
Alegre


Un defecte que no pots dominar?
Impacient


Un pastís que t’agradi?
El ‘carrot cake’


Una pastisseria històrica?
La Godiva Grand Place de Brussel·les


Un llibre?
Els d’Oriol Balaguer


Un color
Verd


Uns ingredients sorprenents?
La fruita seca


Un grup?
Txarango


Una pel·lícula?
‘Tomàquets verds fregits’, de Jon Avnet


Un racó de Sant Feliu?
Els dipòsits d’aigua


Un desig?
Ser feliç

 

Àudio
Comparteix
M'agrada
Comentaris