Educador social, promotor del projecte La Taca
14/02/2020 09:59

El Sergi té una innata habilitat per relacionar-se i no passa desapercebut, ulleres cridaneres incloses. Tot i que es va formar com a cuiner, de seguida va veure que el que també l’apassionava era treballar amb la gent

 

· Un educador social que  s’ha format com a cuiner?  Ens ho expliques? Treballo d’educador social, soc el Cap de Servei de la Regidoria de Cicles de Vida i Gent Gran a l’Ajuntament de Sabadell. La meva primera formació va ser com a cuiner a l’Escola d’Hostaleria de Girona, de tècnic especialista en cuina, o sigui, xef. M’encanta cuinar. Professionalment, vaig treballar de cuiner a l’Hotel...
 
Alberto Reche i Sergio Rodríguez, Doctor en història medieval i professor d’història a secundària
07/02/2020 10:21
Rocío Gómez

Són els presentadors d’‘A les portes de Troia’, el veterà programa d’història de Ràdio Castellar que s’emet a una quarantena d’emissores de la Xarxa de Comunicació Local

· Quan i per què comença aquesta aventura radiofònica? A: Albert Sánchez-Carmona i Oliver Vergés van posar en marxa el projecte, i em van proposar formar-ne part. D’això fa gairebé set anys, i crec que és una de les millors decisions que he pres en la meva vida. Per a mi, el Troia és la meva estoneta de desconnexió de la setmana. L’ambient que es crea dins d’un estudi...
 
Catedràtica de lògica de la Universitat Autònoma - Q.PASCUAL
30/01/2020 16:26
Rocío Gómez

És catedràtica de lògica a la UAB i fa recerca al CSIC,  a l’Institut d’Investigació en Intel·ligència Artificial. A la Pilar li agrada viatjar, compartir conversa, tauler i partida, perquè és, a més, una gran aficionada als jocs de taula.

· Científica, investigadora, catedràtica de lògica... Quin és ben bé el teu àmbit de coneixement? Massa títols! El meu camp és la teoria de l’argumentació, la lògica. Des del llenguatge natural, analitzo quins arguments són més correctes, i per tant, quan cometem fal·làcies quan argumentem. I aplicat a la intel·ligència artificial (IA),...
 
Pepita Francàs, tresorera del Cercle de Col·leccionistes de Castellar
24/01/2020 10:37
Cristina Domene

La Pepita és filla de Lliçà de Vall, però també se sent castellarenca, on va arribar amb 13 anys per aprendre l’ofici de carnissera. La seva passió són els càntirs, té 1.200 peces amb el nom de diferents pobles i ciutats

· Col·lecciona didals, tasses, però sobretot, càntirs. Quan va començar a col·leccionar-los? A col·leccionar càntirs vaig començar fa molt de temps. El primer càntir va ser el que vaig comprar al poble de Tavertet, farà uns 20 anys. Estàvem per allà passejant i vaig dir, ‘quins càntirs tan macos’ i en vam comprar un. Però sobretot m’he...
 
Xavi Chacón, tenora de la Cobla Contemporània
17/01/2020 10:10
Jordi Rius

És una de les dues tenores de la Cobla Contemporània, que es caracteritza per la seva posada en escena. Ahir va enregistrar a l’Auditori Municipal el seu nou disc, amb una peça arranjada per a sardana de tres cançons de Rosalía.

· Sembla ser que vas entrar a la Contemporània el 2017 en substitució d’algú... Hi havia dos nois joves,  Joan Benavides i Albert Genís, i va donar la casualitat que van plegar tots dos. Jo tenia un amic, gairebé d’infantesa, i li vam dir si volia venir i ara estem tocant de costat.   · Sempre és necessari que hi hagi dues tenores en una cobla? Sí, són dues tenores,...
 
Mercè Álvarez, directora de l’acadèmia de la pastisseria Escribà
10/01/2020 09:57
Marina Antúnez Ferrer

Amb les seves flors de sucre, botànicament perfectes, ha estat mereixedora de diversos premis internacionals de pastisseria, ha treballat amb els millors ‘cake designers’ i coordina l’acadèmia de la pastisseria Escribà

· Quan vas decidir entrar en el món de la pastisseria? Al 2010 vaig començar, tot i que sempre m’havia agradat molt fer cosetes, a casa fèiem coques típiques als nens i m’agradava molt implicar-los. Va haver-hi un moment que ells van anar creixent i, com que tenim pastisseries a Castellar de molta qualitat, vaig acabar comprant els pastissos. Fins que el meu fill petit em va dir: mama, ja no fas les coques que...
 
Montse Ribell, astrònoma per vocació - R.G.
03/01/2020 13:57
Rocío Gómez

Des de ben petita mirava els estels, i ara, encara els observa des de l’Agrupació Astronòmica de Sabadell, de la qual en forma part. És feminista, una viatgera empedreïda, inquieta i curiosa, i somia a veure la Terra des de l’espai.

· D’on prové la teva passió per l’astronomia? Al meu pare i al meu avi matern els agradava moltíssim. Recordo que a mitjans dels anys 90, va passar un cometa que es veia a ull nu, sense telescopi. Amb la meva germana vaig anar a l’Agrupació Astronòmica de Sabadell per veure’l, i des de llavors que en formo part.   · Mirar el cel, els estels, sempre ha fascinat els éssers...
 
Montse Alsina Márquez, professora de plantes medicinals
20/12/2019 09:48
Jordi Rius

Les plantes i ensenyar com són i les seves propietats són la seva autèntica vocació. N’ha après moltes coses i sap com cuidar-les. Natural de Barcelona, ha descobert a Castellar tot el medi natural que ens envolta

· Quan et vas començar a interessar per les plantes medicinals? Va ser tot un descobriment. Jo ja era bastant gran. L’any 1979 el meu marit i jo vam obrir una botiga de dietètica. Tots dos veníem de treballar en agències de publicitat.  Veníem productes dietètics i a més veníem plantes. Però em feien molta por i respecte.   · Per què? No ho sé....
 
Carlota Parés, guanyadora del premi WonNow - CEDIDA
13/12/2019 08:09
Rocío Gómez

Està a punt de graduar-se en un doble grau STEM d’enginyeria informàtica i telemàtica, i acaba de rebre el premi WONNOW que atorga CaixaBank i Microsoft. La Carlota (22 anys) trepitja fort per fer-se lloc en el món de l’I+D.

· Què representa per a tu haver guanyat el premi WONNOW ? De fet, n’he guanyat dos. Els premis WONNOW consisteixen en un primer premi de 10.000 euros per a l’estudiant amb millor trajectòria en un grau STEM d’Espanya, i després hi ha 10 segons premis que són 10 beques remunerades per treballar sis mesos a CaixaBank i un programa de mentoring de Microsoft. En el meu cas, he guanyat el primer premi i un dels...
 
Carla Gómez, cuinera. || Q. PASCUAL
05/12/2019 09:45
Marina Antúnez

Amb només 27 anys, ja ha treballat en diversos restaurants d’estrella. Ha estat l’any embarcada com a cuinera al vaixell de Metges sense Fronteres davant les costes de Líbia

Entrevista a Carla Gómez   · D’on et ve, la passió per la cuina? Primer, dels meus avis, més tard, dels meus pares. A la família, a la meva germana i a mi ens han encomanat aquesta passió. Quan tenia 15 anys, a punt de fer-ne 16, vaig començar a treballar de cambrera al restaurant Ximató de Castellar. Vaig estudiar tres anys a la Joviat, combinant pastisseria, cuina i sala. Després,...
 

Correfoc Festa Major 2019 amb la Colla de Diables de Castellar