Antònia Altimira, ha estat 45 anys treballant a l'Ajuntament
19/07/2019 09:59
Jordi Rius

Va començar amb 17 anys a treballar a l’Ajuntament i se n’ha estat 45. Fa tres mesos es va jubilar i confessa que no deixa enrere companys de feina, sinó amics. Ha vist passar vuit alcaldes i ha treballat braç a braç amb tres secretaris

· Vas entrar a l’Ajuntament el 1974. Quina va ser la teva primera feina? Recordo que era un estiu que fèiem uns abonaments per a les piscines descobertes. En principi era per a juny i juliol. Potser els devia agradar perquè tots eren molt grans i quan vaig fer 18 anys ja em van cridar. Érem l’Anna Maria, que en devia tenir 40 i escaig, el Joaquim Lluch, el Joan Taló, el secretari i jo. Érem cinc persones...
 
Miguel Porras, s'acaba de graduar en educació social
12/07/2019 10:31
Cristina Domene

És un orgull per a ell ser el primer universitari de la seva família. A causa d’una malaltia ha anat perdent visió des de petit, però aquesta discapacitat sensorial no ha estat un impediment. El seu proper repte: ser psicòleg

· Quin percentatge de visió tens? Un 4%. Jo veig ombres, contorns, centelleigs. A l’escola primària no veia bé la pissarra, em van posar ulleres per a la miopia, però esclar, no era el que tenia, per tant, no millorava. En el primer diagnòstic em van detectar miopia severa, però es van equivocar. Finalment vam anar a la seguretat social i allà, de seguida em van dir que el que tenia era una retinopatia...
 
Montse Garrido, maquilladora professional
28/06/2019 10:13
Jordi Rius

Sempre li ha agradat maquillar i d’aquí ha sortit la seva professió. El novembre va entrar a  la plataforma Bodas.net, que als Wedding Awards la va reconéixer com una de les professionals més recomanades i millor valorades

· Des de quan vas saber que et volies dedicar a maquillar? Des de sempre. Crec que vaig néixer amb pinzells a les mans. Vaig començar a pintar nines i després les meves amigues. Fa uns 17 anys em vaig treure la titulació d’estètica i a partir d’aquí em vaig anar especialitzant en núvies.   · Per què en núvies? Perquè vaig començar amb una noia...
 
Ramon Canalís, coordinador de la 1a Caminada #sotalalluna
21/06/2019 09:37
Marina Antúnez

Coordinarà la 1a Caminada #sotalalluna, una marxa sense caire competitiu. Vinculat durant anys al bàsquet i al Centre Excursionista de Castellar, reivindica un esport saludable

Entrevista a Ramon Canalís, coordinador de la 1a Caminada #sotalalluna   · Des de quan estàs vinculat al Centre Excursionista Castellar? Ja fa uns anys, però no gaires. Vaig venir de Sabadell fa 20 anys i jugava a bàsquet. Soc molt alt, i aquest esport se’m dona bé... Vaig estar vinculat al Club Bàsquet Castellar. De més jovenet també havia fet atletisme. Sempre m’ha agradat...
 
Amanda Yélamos, voluntària de Creu Roja
14/06/2019 10:00
Cristina Domene

Té 17 anys. Assegura que ser voluntària li ha canviat la vida i l’ha ajudat a superar moltes inseguretats, com la timidesa. Al setembre farà un grau mig d’Atenció a Persones amb Situació de Dependència 

· Des de quan col·labores amb la Creu Roja? Jo volia fer-me voluntària fa dos anys, però no em decidia a anar i finalment aquest gener vaig prendre la decisió, gràcies a una companya que va animar-me a anar-hi. Ella estava fent un projecte amb nens i això em va engrescar del tot, perquè m’agrada aquest àmbit i m’agrada molt ajudar, empatitzo amb les persones.    ·...
 
Joan Casamada. Foto: Q. Pascual
07/06/2019 09:56

Al 1982 va començar a ballar Ball de Gitanes i des d’aleshores ha estat ballant. Primer, ajudant algunes colles i, més tard, agafant el relleu a Miquel Plana, el seu referent. Ara, diu que ja és hora de dir adeu a les ballades

· Quan vas començar? Els meus germans ja ballaven. L’any 1982 vaig començar jo, perquè una companya de classe em va dir que faltava un ballador i m’hi va animar. Des d’aleshores que estic ballant.   · Què en recordes, d’aquells temps a Gitanes? Recordo l’Ateneu vell, tot ple d’escuma a la part de dalt. Jo hi jugava. I recordo el Quim Gamisans, amb qui vaig aprendre els...
 
Eva Juni, psicòloga clínica
31/05/2019 09:56
Jordi Rius

És psicòloga clínica, sexòloga i terapeuta de parelles. Un altre àmbit d’actuació és el treball amb els adolescents i imparteix tallers de prevenció en instituts sobre problemes relacionats amb el pes, alimentació i imatge corporal

· Per què vas voler ser psicòloga? Als 17 anys vaig haver de triar la carrera perquè soc nascuda al desembre. M’agradaven  les assignatures de filosofia, havia tocat alguna cosa de psicologia. De fet, l’havia posat com a segona opció, després de Comunicació Audiovisual. Però estic molt contenta d’haver entrat a la segona opció i vaig gaudir molt de la carrera, que va respondre...
 
Cristina Torras, presidenta de Suport Castellar
24/05/2019 10:34
Rocío Gómez

Fa prop de vint anys que treballa en la lluita contra l’estigma de la salut mental, des de l’àmbit local i de manera transversal, amb el teixit associatiu de la vila. La Cristina (72 anys) és una ferma defensora de la inclusió social a través de la cultura

· Com entres en contacte amb el món de la diversitat funcional? Fa uns vint anys. Sempre he tingut sensibilitat vers aquesta qüestió. Tenia una tieta afectada per una malaltia de salut mental. A Castellar sempre hi ha hagut molt interès per la salut mental.   · Fins que el 2015 et proposen ser presidenta de Suport Castellar.  Sí, malgrat que no tinc perfil de presidenta vaig acceptar. En l’àmbit...
 
Marc Béjar, periodista
17/05/2019 10:00
Guillem Plans

Amb 24 anys, s’ha traslladat a viure a Barcelona amb dos amics, també de Castellar. Treballa de nit a la redacció de La Vanguardia. Somia a convertir-se en periodista esportiu. 

· Ja t’has acostumat a fer l’horari de mussol?  És complicat perquè vaig al revés de tothom, quan dormo els altres fan coses. És una qüestió que espero que sigui temporal i són esforços que hem de fer els periodistes quan entrem en el món de la comunicació. Però també té una part positiva. Antoni Daimiel, un bon referent periodístic que narra...
 
Marc Quesada, cap de cuina de l'Etxeko Martín Berasategui. || CEDIDA
10/05/2019 09:21
Marina Antúnez

Amb vocació de cuiner des de petit, va començar a formar-se al restaurant de la seva família, a Castellar. El seu recorregut com a cuiner va seguir a Andorra, Sant Sebastià i Eivissa, on ara és cap de cuina del grup Berasategui

Entrevistem Marc Quesada, cap de cuina de l'Exteko Martín Berasategui   · On guardes els primers records? Ben petit, ja tinc records des dels 8 i 9 anys cuinant a casa. I amb 12 o 13 ja sabia que em dedicaria a la cuina. Els meus pares tenien un restaurant a Castellar del Vallès, La Bruixa, on oferien menú diari. Allà vaig començar a formar-me.  Recordo molt la truita de patates, que ja feia amb...
 

Fotogaleria: Correfoc