Auroritats i responsables del TEB fent una visita al TEB dimecres al matí || CEDIDA
Auroritats i responsables del TEB fent una visita al TEB dimecres al matí || CEDIDA
14/03/2019 Actualitat
L’Ajuntament cedirà una parcel·la municipal per ampliar el TEB

S’incrementarà de 90 a 105 el número de treballadors amb discapacitat

Redacció

L’Ajuntament de Castellar del Vallès cedirà una parcel·la de titularitat municipal per tal de garantir l’ampliació de l’edifici del TEB Vallès al Pla de la Bruguera. Es tracta d’una finca de 2.400 metres quadrats adjacent a les instal·lacions actuals i situada entre els carrers del Solsonès i del Bages.


L’alcalde, Ignasi Giménez, i els tinents d’alcalde Pepe González i Joan Creus, van reunir-se dimecres amb el director general del TEB, Manuel Morales, el director de TEB Vallès, Joan Torres, i altres responsables de l’entitat, en què s’ha expressat el compromís del consistori a fer possible l’ampliació de l’equipament dedicat a manipulacions, folrat de caixes i petits muntatges de productes.


La cooperativa ha previst dur-hi a terme una inversió de 2 milions d’euros per poder aixecar un magatzem de nova construcció que comptarà amb una superfície de 1.840 metres quadrats distribuïts en dues plantes. Això suposarà incrementar en un 40% la superfície actual del centre, que en l’actualitat és de 4.500 metres quadrats.


L’actuació, que quedaria enllestida l’any 2021, està vinculada a les necessitats de producció de la planta, especialment pel que fa referència a les manipulacions de jocs de taula i puzles, que han arribat a uns registres de 700.000 unitats a l’any. Gràcies a l’ampliació, TEB Vallès també preveu que la plantilla del centre especial de treball pugui augmentar dels 90 treballadors amb discapacitat actuals a un total de 105.


També es podran ampliar la resta de treballadors de la plantilla (en l’actualitat n’hi ha 25). Alhora, la inversió possibilitarà la millora dels espais destinats a centre ocupacional, que compta amb serveis de teràpia ocupacional i inserció laboral i un total de 40 usuaris.


Els nous espais, que connectaran amb l’edifici actual, també faran possible  que es puguin reorganitzar les entrades i sortides de vehicles pesants, amb la consegüent millora de la mobilitat. La previsió és que un cop enllestits els tràmits de cessió i el projecte d’obra, els treballs puguin començar al llarg del 2020 i que tinguin una durada d’un any.


Aprofitant l’execució d’aquest projecte, l’Ajuntament preveu reordenar l’illa de serveis del Pla de la Bruguera, on a més del TEB Vallès hi ha ubicades les naus municipals de Via Pública, la Deixalleria Municipal i el Parc de Bombers. En aquest sentit, es preveu arranjar un espai destinat al dipòsit de vehicles retirats pel servei de grua en una zona que quedarà asfaltada i il·luminada adequadament. 

Comparteix
M'agrada
Comentaris