Participants esmorzant durant la caminada / Quim Pascual
Participants esmorzant durant la caminada / Quim Pascual
16/05/2018 Actualitat
L’aigua embelleix la caminada

La 31a edició d’aquesta històrica caminada va comptar amb 200 participants

Cristina Domene

El dia previ, dissabte, es van registrar diferents ruixats i aquesta pluja feia perillar la Caminada Popular. Però el que podia haver estat un inconvenient va esdevenir una virtut. Gràcies a l’aigua caiguda, el recorregut va ser molt més encisador i el salt de Guanta es va poder contemplar amb aigua, fet que no sempre és possible. “Va ser una sortida molt atractiva pels participants, precisament perquè havia plogut. A més el temps va acompanyar, no va ploure, no va fer molta calor, ni molt de fred”, explica Salva Serra, un dels organitzadors d’aquesta històrica caminada pels voltants de Castellar. Prop de 200 persones van fer el recorregut d’aquesta prova esportiva no competitiva, que aquest 2018 celebrava la 31a edició.

 

Com és habitual, la sortida es va dur a terme entre les 7.30 i les 8.30 hores des del vestíbul de l’Auditori Municipal Miquel Pont. A partir d’allà, els participants havien de recórrer un total de 18 km que els van portar per diversos indrets, passant pels controls ubicats a l’alzina de Can Quer, el castell de Sentmenat, el Collet del Català, el salt de Guanta i Can Montlló, per finalitzar novament a Castellar, a la plaça del Mercat. “Aquest any l’atractiu era el Castell de Sentmenat, la font del Bou, un forn de calç i passar al costat de les masies. El fet d’estar delimitats per les distàncies, portar 31 edicions i que hagi de ser per les rodalies de Castellar és molt complicat trobar espais nous i combinar-los amb pistes i corriols”.

 

Enguany, l’organització de la Caminada Popular va comptar amb la col·laboració del CEC (que va organitzar la prova entre els anys 1988 i 1999), ADF, Colònies i Esplai Xiribec, la Comissió de Festes, el Club Atlètic Castellar, Ràdio Club Castellar i la Colla del Senglar, amb el suport de la Diputació de Barcelona.

 

Per l’any vinent, ja tenen pensada la zona: “Sant Feliu, mirant cap a la Castellassa. Aquesta és la idea, ara cal provar i veure si trobem els camins i podem adaptar-la  als quilòmetres”.

Comparteix
M'agrada
Comentaris