24 joan castells bx 89488_950x634
Joan Castells. || Q. P.
10/04/2024 Actualitat
Mor Joan Castells, un home que feia poble

Castells ha mort aquesta matinada als 90 anys, una persona molt vinculada a les associacions de Castellar del Vallès

Marina Antúnez

Aquesta passada matinada ha mort Joan Castells a l'edat de 90 anys. Fill de Castellar - fill de la fàbrica Tolrà, com deia ell mateix - i vinculat sempre a diverses entitats del poble, se'l recorda especialment pel seu afany i voluntat de mantenir viva l'Ermita de Les Arenes, on hi tenia vincles familiars i on encara s'hi han seguit organitzant trobades i aplecs. Gràcies a ell, l'ermita s'ha tornat a integrar al poble de Castellar.

 

L'any 1953, va muntar la primera festa dels Quintos, "la Quinta", la darrera trobada de la qual es va fer ara fa pocs mesos. També havia estat implicat a l'Esbart Teatral de Castellar del 1952 al 1963; a la SEAC (actual CEC), on era el soci número 6. També als anys 50 va ser dels fundadors de l'equip de bàsquet l'any 1957, el que aleshores es va dir CP Castellar (Centre Parroquial Castellar) perquè es jugava al pati de les monges i també estava vinculat a altres clubs esportius, com el de tennis. En l'àmbit social va coordinar el Banc de Sang, va implicar-se al consell de redacció i com a fotògraf a la Forja, va ser vicepresident de l'Associació Catalana de la lluita contra la droga (1978) i a l'ANC.

 

Aquesta tarda de dimecres i demà al matí fins les 13.00 es farà  la vetlla al tanatori. La cerimònia de comiat serà dijous a les 16.15 h a la Parròquia de Sant Esteve.

 

Podeu recuperar l'entrevista que L'ACTUAL va fer a Joan Castells, ara fa 6 anys:
 

https://www.lactual.cat/entrevista/sempre-m-he-vinculat-amb-les-associacions-del-meu-poble_27881_102.html

 

I també l'entrevista que se li va fer fa quatre mesos al programa Connectats

 

 

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris