IMG 3783_1440x961
El Grup de cambra d'Artcàdia durant el concert homenatge || J. Clapés
12/04/2024 Actualitat
El Memorial a Mercè Esteban inaugura la 5a Marató de Suma

L’Auditori ha acollit l’acte on s’ha homenatjat a la voluntària de l’entitat

Jaume Clapés Solé

La Marató de la Diversitat de l’entitat Suma es va iniciar ahir amb un memorial a la que va ser secretaria de l’entitat, Mercè Esteban, que va morir l’any passat. L’esdeveniment, en forma de concert, va ser “el retrobament amb ella, com un acte familiar tots junts”, afirmava Sebastià Cuadras, vidu d’Esteban, en declaracions a L’ACTUAL moments abans de començar la trobada mentre es fonia en petons i abraçades amb una de les germanes de l’homenatjada.

 

La presidenta de Suma, Rat Basterretxea, va obrir l’acte donant pas a un vídeo on es recopilaven els cinc anys d’existència de l’entitat: “Hem volgut fer el vídeo perquè és el llegat de la Mercè, crec que ella serà sempre l’ànima d’aquest projecte”, va dir Basterretxea. Després, Cuadras pujava a l’escenari: “Era una persona excepcionalment generosa, amable, tendre, altruista, solidària, molt empàtica i, a més, amb fortes conviccions i valors innegociables”, deia de la que va ser la seva parella de vida. I va afegir que “formar part de Suma, per a ella, va ser una gran oportunitat de poder exercir tots aquests trets que la caracteritzen”.

 

“Aquest fantàstic concert, interpretat per amigues i amics nostres, de la Mercè, és un regal que ens fa la Mercè perquè no ens oblidem del seu llegat més important, la paraula que probablement millor caracteritza la Mercè, generositat amb majúscules”, va dir Cuadras per donar pas a les diverses actuacions musicals. El grup de cambra d’Artcàdia, The Kguners i Kasz, Second Shot i Overbooking van tocar tres peces cadascun, algunes molt especials per a l’homenatjada. El punt i final el va posar la cançó ‘Eso que tu me das’ de Jarabe de palo amb la que es va animar a tots els assistents a participar.

Comparteix
M'agrada
Comentaris