J.Rosales, responsable de la delegació local de C’s (esq.) i el diputat David Mejía, dimarts passat  - R.G.
J.Rosales, responsable de la delegació local de C’s (esq.) i el diputat David Mejía, dimarts passat  - R.G.
08/01/2019 Actualitat
Ciutadans demana mitjans de comunicació públics “neutrals i plurals”

El diputat i president de la Comissió de Control de l'Actuació de la CCMA, David Mejía, va oferir una xerrada a la Sala Lluís Valls Areny dimarts passat

R.G.

El diputat de Ciutadans, David Mejía, president de la Comissió de Control  de l’Actuació de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) del Parlament, va fer parada dimarts passat a Castellar del Vallès. De la mà de la delegació local de Ciutadans, Mejía va oferir a la Sala Lluís Valls Areny d’El Mirador  una xerrada sobre la situació dels mitjans públics a Catalunya.  


Després d’explicar la tasca que du a terme la comissió parlamentària, Mejía va assegurar que els mitjans públics catalans no compleixen la seva funció “d’interès públic”.  En referència a la CCMA, “hauria de ser plural, objectiva i neutral, cosa que des del nostre punt de vista no ho és”, va dir el polític. “De fet, a cada comissió de control ho posem damunt la taula amb les nostres preguntes adreçades tant al director de TV3 com al de Catalunya Ràdio, i la presidenta de la Corporació”, va assegurar Mejía.


D’altra banda, el diputat va reivindicar la necessitat de fer efectiu un canvi de model de televisió pública. “Hem presentat al Parlament de Catalunya una proposició de llei per canviar les majories per designar els membres de la CCMA”, va detallar Mejía. En aquest sentit, el diputat va exposar que des de Ciutadans demanen que es “professionalitzin els òrgans directius de la corporació”. Tot plegat, segons va apuntar Mejía, per “traslladar en la producció dels seus continguts aquesta pluralitat i neutralitat que ha d’existir en qualsevol televisió pública”.


Finalment, la situació que posen de manifest des de Ciutadans s’ha produït perquè, segons el diputat, “els partits separatistes han fet servir la televisió i la ràdio pública com un mitjà per traslladar els seus posicionaments ideològics”.“Aquest no és l’objectiu ni la funció pública que haurien de tenir ni TV3 ni Catalunya Ràdio”, va afegir. En paraules del diputat de la formació taronja: “s’han de deixar d’utilitzar els mitjans públics que paguem tots els catalans, pensem el que pensem”. 

Comparteix
M'agrada
Comentaris