13/04/2018 Opinió
Triar escola
Maria Antònia Puig

El període de preinscripció als centres d’educació infantil, primària i secundària comença aquest divendres 13 d’abril fins al dia 24 del mateix mes. Ha arribat aquell moment en què algunes famílies de la nostra vila i de tot Catalunya viuen amb certa preocupació i angoixa: “Triar escola”.
La tria de l’escola o institut pel nostre fill o filla és una decisió important, però que cal afrontar-la com una oportunitat per poder reflexionar seriosament i amb tranquil·litat, sobre les prioritats educatives.
Els moments de canvi d’escola, van associats als canvis que comporta el creixement dels infants. I no deixa de ser un temps important per la vida dels nois i noies i també de les famílies. Cal viure aquest període sense estrès, ja que és important però no transcendental.
Les famílies busquem en l’escola un lloc segur pels nostres fills i filles, on puguin créixer i desenvolupar-se amb la certesa que tindran tot allò que necessiten, una escola que cregui en ells i elles, que els aculli i els reconegui.
Les famílies que us trobeu en aquesta situació,de ben segur que fa unes setmanes heu fet un recorregut pels centres de la vila, assistint a les Jornades de Portes obertes que s’han organitzat, heu visitat les instal·lacions, heu conegut els professionals que atendran els vostres fills o filles, us heu informat de com desenvolupen la tasca formativa, us heu interessat per les activitats extraescolars i els serveis que gestiona l’Associació de famílies del centre,... i tot això us ha donat una visió de quin centre és el que millor respon a les vostres necessitats, però sobretot, aquell que sabrà acollir millor el vostre fill o filla.
Ara, amb tota la informació recollida i analitzada, és el moment de triar, i arribat aquest moment, cal seguir correctament el procediment i els terminis de preinscripció.
En FrancesscoTonucci diu que la millor escola és la més propera. Però no sempre ho veiem així. A la nostra vila, Castellar, podem optar per centres molt diversos, però tots i cada un d’ells, responen a uns estàndards de bona qualitat, i podem dir sense excepció, ni por a equivocar-nos, que poden oferir la màxima garantia d’atenció i d’educació pels nostres infants i joves.
És important saber que cada centre té un nombre de places i que és bo no excedir-se d’aquest límit, ja que ajuda a garantir la qualitat educativa. En prendre la decisió també hem de posar en una balança les possibilitats d’entrar en el centre pel qual haureu optat en primera opció i escriure en el full per ordre de prioritat els altres centres de la població.
Quan haureu decidit, posareu la confiança en l’escola, i això va més enllà de projectes, de declaracions d’intencions, de currículums i de metodologies, es tracta de compartir una manera de fer, i també d’una manera de relacionar-nos, on els nostres infants i joves aprenen a viure.  De ben segur que la millor escola per als vostres fills i filles és aquella en la qual podeu confiar.

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris