15/09/2023 Opinió
Nou curs, més reptes
Lluís López

A Castellar cada any tanquem l’estiu de la millor manera, amb la nostra Festa Major.
Maratonianes jornades d’activitats, exposicions, ballades, música i concerts de tots tipus i estils on cada generació i cada sensibilitat pot trobar el seu lloc. No podem, malgrat la celebració, deixar de traslladar el nostre condol pel trist esdeveniment que ha colpit el municipi.
Acabada la Festa Major, després dels focs artificials tornem a la normalitat, i a Junts reprenem la feina plena de força per a continuar treballant pel poble, el grup municipal i tot l’equip, i fer realitat el compromís del nostre programa electoral i respondre a la confiança en el nostre projecte.
Enguany la festa ha viscut novetats, algunes aplaudides, com el renaixement dels carrers engalanats, altres que han creat confusió, com l’omissió del tradicional pregó que obre tota Festa Major.
Confusió que també pot generar la pluralitat d’actes per la Diada, la nostrada jornada de reafirmació i reivindicació identitària. El discurs de l’alcalde, que se suposa que representa la institució del consistori, lluny dels nostres desitjos, no pot ser més equidistant, tebi i descafeïnat. És l’actitud habitual del govern sobre aquesta qüestió, i no ens representa com a part del consistori, ni com a partit ni com a veu de les sensibilitats que representem.
Això queda per als discursos a Cal Targa. Però també hem de sentir a qui no vol compartir el moment i fa la seva escudant-se en una generalització d’actituds polítiques, que s’adjudiquen gratuïtament, també a nosaltres, i que no podem compartir després d’haver reiterat i rubricat els nostres compromisos públicament. Nosaltres ens mantenim sincerament i amb fermesa en la idea que va fer possible l’1 d’octubre, i per això sempre hem ofert la mà estesa. Unitat de partits, i també amb entitats, associacions i societat civil i que necessàriament ha de ser sense prejudicis i amb generositat desacomplexada.
El país ens demana treballar plegats fent el mateix camí.

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris