02/11/2018 Opinió
La connexió amb la C-58 i la zona tarifària 3 no són temes secundaris
Rafa Homet

Vostès saben quina és exactament la posició de l’Ajuntament de Castellar del Vallès pel que fa a la connexió amb la C-58? Jo no, i fa anys que provo de saber-ho. El darrer cop que recordo haver-ne parlat amb l’actual grup de govern va ser l’estiu del 2013, en què, juntament amb l’Altraveu (en aquell moment ERC no tenia cap regidor al ple municipal) vam entrar una moció per a demanar incorporar al planejament urbanístic la connexió de la B-124 a l’autopista per la Ronda Oest. La moció es va retirar de l’ordre del dia a l’espera de “ser debatuda, i s’intentarà consensuat amb tot els grups polítics”. Aquesta moció no torna a aparèixer a l’ordre del dia de cap ple en tot l’any següent.


Vam entrar també una esmena al POUM, que suposem que es va desestimar perquè encara és l’hora que algú ens digui res.
Per la nostra banda hem anat fent propostes al Parlament, com també ens consta que han fet altres partits com ICV, per exemple.


En tot cas, hi ha temes que són de poble, imprescindibles, molt importants, que afecten el dia a dia dels ciutadans i ciutadanes de Castellar i que hauríem de tractar amb molta cura, i sobre el qual el consens seria fàcil. No he tingut cap debat seriós ni conversa informal amb l’alcalde sobre connexions per carretera, tren o transport públic. Ni amb cap regidor de l’actual grup de govern.  I això és preocupant. Perquè en aquest tema la posició hauria de ser de poble i no de partit. I quan fem manifestacions públiques les hem de fer perquè passin coses de veritat, no pas per a influir en la campanya electoral d’un poble veí, per exemple. El tren, la connexió amb l’autopista i el transport públic són temes majors de poble, i així cal tractar-los.


Volem una autovia de gran capacitat que depengui del Ministerio i ens connecti a l’eix llevant-ponent o volem dos carrils que ens connectin amb la C-58 sense passar per trama urbana (i demanar, de passada, que es solucioni el nyap perpetrat a la connexió de la Ronda a l’alçada de Sant Quirze)? Doncs acordem-ho i utilitzem tots els espais formals i informals al nostre abast per a aconseguir l’objectiu, coordinadament serem molt més forts.


En un dels primers plens a principis d’aquest mandat, l’alcalde Ignasi ens deia: “Encara que no ho aprovem avui, es creen diferents òrgans de coordinació municipal que han de permetre tant tècnicament com políticament generar espais de trobada per resoldre les casuístiques diàries i generar espais de reflexió en futur. 


A la vegada, a la proposta del grup municipal de Decidim, també incorporem en aquests òrgans de coordinació, espais de trobada entre regidors de govern i oposició que vagin més enllà de les comissions informatives de plenari. 
Ens sembla interessant i necessari que els regidors ens puguem trobar més d’una vegada al mes per tal de tractar temes que no necessàriament hagin de passar-se al plenari”.


A falta de sis mesos per acabar el mandat només ens han convocat a un: quan Sabadell va treure les terres contaminades del Parc del Nord cap a l’abocador de can Sellent.


Com a poble hi hem perdut molt, i això ha de canviar.
 

Comparteix
M'agrada
Comentaris