05/07/2019 Opinió
Conservar el bosc és cosa de tots
José Leiva Reyes

Un any més ens trobem davant d’una campanya d’estiu que promet ser difícil pel que fa referència al risc d’incendis forestals. Les onades de calor que estem patint des de l’inici de l’estiu i unes condicions meteorològiques adverses suposen un greu risc.
El nostre patrimoni natural és un dels principals atractius del municipi. Afortunadament, Castellar compta amb una de les masses forestals més importants de la comarca, que en l’actualitat cobreix més d’un 80% del nostre terme municipal.
Però hem de tenir sempre molt present que també és un espai molt vulnerable, cada vegada més freqüentat i, per tant, on conflueixen més elements de risc.
La prevenció és una feina que s’ha de fer al llarg de tot l’any, per això des de l’Ajuntament, conjuntament amb els Bombers Voluntaris, l’ADF, SERNA, i amb el suport d’altres administracions, treballem de forma permanent per reduir al màxim el risc d’incendi: franges de protecció de les urbanitzacions, arranjament dels camins de la xarxa de prevenció i extinció d’incendis, col•locació de nous hidrants, neteja de vores de camins....
Tota aquesta feina es completa amb les xerrades de consells i de com actuar en cas d’incendi que estem oferint a les associacions de veïns de les urbanitzacions que ens ho sol•licitin sobre prevenció. Són trobades obertes a tots els veïns que organitzem conjuntament amb Bombers Voluntaris i ADF.
Malgrat el treball que podem fer des de les administracions, les tasques de vigilància i manteniment dels ADF i el SERNA i la permanent situació d’alerta dels Bombers Voluntaris, només amb el compromís i la implicació de tots els ciutadans i ciutadanes podrem reduir el risc de patir un gran incendi.
En molts casos, la col•laboració ciutadana és decisiva per a combatre el foc i protegir el nostre patrimoni natural. Entre tots, hem de ser capaços de promoure actituds i hàbits responsables i, d’altra banda, informar i sensibilitzar del risc d’incendis forestals i de la necessitat de prevenir-los.

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris