16/10/2020 Opinió
Agraïments
Toni Massagué i Casals

El dilluns 24 d’agost del 2009 començava a treballar a l’Escola Bressol Municipal El Coral com a director de l’escola. L’Ajuntament havia decidit que, a partir del curs escolar 2009-10, l’escola tingués una gestió indirecta, que significa que una empresa externa s’encarrega del seu funcionament, del seu dia a dia. L’Ajuntament va realitzar un procés públic d’adjudicació de la concessió i SUARA Cooperativa el va guanyar. Això volia dir que jo iniciava la feina com a treballador de la cooperativa. Un temps després vaig passar a ser-ne soci.
Han estat onze cursos escolars intensos. Un temps de molts aprenentatges tant professionalment com en l’àmbit personal. Un temps que m’ha regalat la vida i que m’ha permès conviure amb un equip educatiu compromès amb l’escola i la seva evolució, que s’ha sabut adaptar a les circumstàncies (sovint no gens fàcils) que la realitat ens posava al davant curs a curs.
El Coral, així és com majoritàriament la gent del municipi coneix aquesta escola, sempre ha intentat ser una escola propera a les famílies i als infants, donant-li un caire molt familiar i acollidor. Són distintius innegociables d’aquest servei.
La meva experiència personal m’ha fet adonar que la vida, camí que transitem dia a dia, any a any, pot estar format per etapes. En el meu cas és així. L’etapa que vaig iniciar aquell dilluns d’agost del 2009 n’era l’inici. Ara toca posar-hi punt final, precisament perquè es tracta d’una etapa que, com qualsevol cursa, que té un inici i un final. És una decisió personal madurada des de fa temps. Ara tinc l’oportunitat de poder iniciar una nova etapa il·lusionant en què puc fer un pas més en el meu caminar per la vida. Una etapa que no serà senzilla, però sí estimulant en l’àmbit professional. Seguiré connectat amb el món educatiu des d’un vessant diferent, a partir d’una llibreria especialitzada amb la literatura infantil i juvenil, l’Orella Verda, que es troba a Terrassa.
D’aquest temps que he estat de pas per El Coral, la balança es decanta cap a la banda positiva. Em sento plenament agraït per tot el que he viscut i he après. Com a comiat vull donar les gràcies a:
-La meva germana Glòria, que és qui em va fer saber que estava obert el procés de selecció per optar a la plaça de direcció de l’escola.
-A cada una de les persones que durant aquests anys han format part de l’equip educatiu, unes més que d’altres, hi han estat més temps. De totes elles he après alguna cosa que m’ha ajudat a millorar com a professional.
-A cada un dels infants de l’escola, pels seus somriures, per les seves entremaliadures, pels seus plors, per les seves abraçades, pels seus petons, per les seves mirades de complicitat…
-A les famílies, per confiar en l’equip educatiu i en la meva persona.
-A les mares i pares que han format part de l’AMPA de l’escola, per la seva proximitat i la confiança.
-Als professionals i regidors de la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament que m’han fet costat en tot moment.
-A SUARA Cooperativa, per confiar en algú que no coneixien de res quan tot va començar.
A mi, que m’agrada caminar per la muntanya, us puc dir que marxo amb una motxilla carregada de moltes coses, i que desitjo haver pogut deixar alguna empremta positiva del meu pas per El Coral.

Comparteix
M'agrada
Comentaris