Instant en que David López estrenava el marcador a Can Rull_617x412
Instant en que David López estrenava el marcador a Can Rull - Albert San Andrés
29/11/2015 Esports
Victòria efectiva a Sabadell (0-2)
La UE Castellar guanya al Can Rull i aconsegueix el primer triomf de la temporada fora de casa
Aquest diumenge ha estat una de les jornades més efectives per l'equip sènior de la UE Castellar, ja que tot i no jugar el millor dels partits, la seva contundència en atac ha permès sumar els primers tres punts de la temporada lluny del Pepín Valls, a més d'aconseguir la segona victòria consecutiva en lliga d'aquest curs. El malefici que no han trencat els de Juan Antonio Roldán ha estat el del capítol de les expulsions, on Dani Quesada ha marxat al carrer amb dues grogues seguides de la manera més còmica vista fins ara.

La primera part al municipal de Can Rull no tenia un dominador clar sobre la gespa, amb anades i tornades dels dos equips, tot i que eren els castellarencs els que dominaven les ocasions de gol, amb dos pilotes al pal, una al minut 9 de Jordi Díaz 'Maka' i l'altre de Carlos Silva al 30 que estavellava la pilota a la creueta de la porteria defensada per Óscar Esteban. Els locals també gaudien d'oportunitats clares i al 36, el defensa Jordi Torres treia una pilota de sota els pals, quan Ismael Oteros 'Buyo' ja era al terra.

El joc a la primera part es centrava al mig camp, sense que cap dels dos contendents es decidís a donar un pas endavant en la ofensiva i els equips tantejaven les forces fins arribar al terme dels primers 45 minuts amb tables al marcador del Camp B del barri sabadellenc de Can Rull.

La segona part però canviava radicalment la fisonomia del joc i eren els locals els que sortien de maner abassegadora al camp, fent treballar de valent a Buyo, que treia com podia les pilotes de la línia de gol. Al 53, el porter salvava la ocasió més clara dels sabadellencs en resoldre magistralment un ú contra ú.

Roldán decidia fer canvis en l'onze inicial i asseia a un desgastat Silva i a Miguel Ángel Chica, per donar entrada al terreny de joc a Dani Quesada i David López, dos canvis que donarien els seus fruits minuts després.
Al 63, era Marc Argemí qui substituïa a un voluntariós Víctor León, per ocupar una posició més endarrerida que el davanter, deixant al davant tota la pólvora dels anteriors canvis. Mentrestant, Buyo salvava una nova ocasió de gol clara i el Can Rull començava a desesperar-se.

David López rebia al 68 una pilota a la banda esquerra i escapava tot sol fins plantar-se dins l'àrea. Xutava creuat i col•locava la pilota al punt més llunyà de la porteria d'Esteban, que tot i estirar-se no arribava aturar el primer gol dels visitants. Els blanc-i-vermells, que jugaven de blau per coincidència de colors, capgiraven una difícil segona part a la primera ocasió clara de la que gaudien i donaven una estocada letal als sabadellencs, que no estaven preparats per un revés com aquest després de dominar tota la segona part.

El gol servia per fer despertar l'atac castellarenc, que amb Quesada com a líder i màxim exponent ofensiu renaixia per inquietar la porteria rival. I era el mateix jugador qui al 76 s'escapava per la dreta i marcava sol i escollint per on marcar a plaer el 0 a 2 que enfonsava definitivament al Can Rull.

Però l'alegria del jugador castellarenc durava nomé cinc minuts, ja que després de rebre una groga, el seu entrenador li marcava des de la banda que era la cinquena acumulada i el jugador responia amb paraules malsonants a Roldán per fer-li entendre que no l'importava la sanció. L'àrbitre, Jonatan López del col·legi barceloní, més pendent als últims minuts de fer seure i callar als jugadors i cos tècnic dels dos equips que eren a la banqueta, interpretava que l'havia insultat a ell i li treia la segona groga de manera consecutiva.

Quesada abandonava el terreny de joc sorprès per la còmica situació i ni tan sols les explicacions al col·legiat servien per fer-lo entrar en raó. Els castellarencs, per vuitena vegada (de 13 possibles) aquesta temporada, acabava el partit amb un jugador expulsat. Quatre minuts després qui marxava del terreny de joc era el local Manuel Morillo en veure la segona groga, una targeta més per compensar que per justícia futbolística.
Roldán encara feia un parell més de canvis i sortien al terreny de joc Marc Damas i el juvenil Òscar Arias substituint Maka i Moya. Arias cada vegada entra més assíduament als plans de l'entrenador castellarenc i gaudeix d'uns minuts per segon partit consecutiu amb el primer equip.

L'entrenador ha parlat amb L'Actual després del partit i ha dit que "ja era hora de trencar el malefici i guanyar lluny de casa. Cada setmana anem superant estadístiques, com la de mantenir de nou la porteria a zero". El 'míster' castellarenc també valorava la importància de sumar aquests tres punts ja que segons ha explicat aquesta victòria "ens ha de donar els ànims i l'alegria suficient per afrontar els propers partits de lliga que seran molt difícils".

"Esperem poder seguir aquesta nova dinàmica per poder jugar amb més tranquil·litat, però anirem pas a pas" ha afegit, mentre ha explicat que "la primera part hem jugat força bé, però a la segona ho fèiem amb més nerviosisme. Però jugarem millor i intentarem seguir guanyant els propers partits".

La UE Castellar supera al Can Rull a la taula classificatòria, on els dos equips vallesans estan empatats a 14 punts i deixa la zona de descens directe, per pujar a la de promoció. El proper rival que visitarà el Pepín Valls serà el Caldes de Montbui d'Òscar Castel, a només un punt de distància a la taula i que aquesta jornada a empatat a dos contra el Bellavista Milán. En cas de victòria local, els castellarencs podrien sortir de la zona calenta de la taula.