La secció de veterans del Club Atlètic Castellar sempre ha estat una de les que més èxits ha donat al club. A la foto, una part molt significativa dels atletes veterans que han passat i que formen part de l’entitat. || CAC
La secció de veterans del Club Atlètic Castellar sempre ha estat una de les que més èxits ha donat al club. A la foto, una part molt significativa dels atletes veterans que han passat i que formen part de l’entitat. || CAC 
12/12/2018 Esports
L’edat d’or dels atletes veterans

El Club Atlétic Castellar torna a posar en valor la secció màster amb resultats excel·lents, com en èpoques passades

Albert San Andrés

Dir que l’esport no té edat és caure en la banalitat, ja que l’activitat física sempre ha format part d’un ventall molt ampli en l’evolució vital de qualsevol ésser humà. Amb aquesta afirmació només confirmem que es pot arribar a l’edat veterana i seguir sumant èxits en un esport de nivell com l’atletisme. El Club Atlètic Castellar ha estat -i segueix sent- un dels referents en aquesta categoria, amb esportistes que sovint han sumat èxits en l’àmbit internacional.


No és casual arribar a l’edat d’or i seguir marcant -fins i tot millorant- registres propis i el CAC en té una llarga llista de casos d’èxit. A les grans temporades que estan aconseguint atletes màster com el Joan Bea, Josep Obrador o Chema Cañadas, s’han d’afegir aquells atletes que en el passat van portar el color verd del club al més alt dels podis nacionals i internacionals.
  El campió d’Espanya 2017 en llançament de martell, Joan Bea, ha aconseguit aquest 2018 la tercera posició en el campionat del món de martell pesant, amb el seu company Obrador com a campió mundial per equips als 10 km marxa. El fondista també aconseguia la segona posició al campionat d’Espanya (5.000m marxa) i una quarta posició als 10.000 marxa d’Alacant el 2017. Aquests èxits els van servir per a ser reconeguts pel Consell Català de l’Esport al novembre. Chema Cañadas va ser tercer d’Espanya als 10.000 metres pista i Xavi Planas es va quedar a les portes del podi en els 10 km ruta, amb una meritòria quarta posició, a banda d’un cinquè lloc als  campionats d’Europa en els 3.000 metres llisos. Chema Cañadas ha arrodonit l’any amb un tercer lloc als 10.000 m pista. 


Abans però, Benjamí Benedicto -atleta amb 30 anys al club- era campió d’Espanya als 3.000 metres el 1979 i segon per equips a la marató de Nova York de 1989. Montse Berguedà aconseguí un tercer lloc al campionat d’Europa de raquetes de neu al 2007, set anys després de quedar tercera del món en mitja marató.


Juan Moreno va ser segon al campionat d’Espanya en els 1000m el 2011 a Ascó i Manolo Real marcava la segona millor marca històrica a les 24h de Mònaco el 2008, a banda d’un tercer lloc al campionat d’Espanya de 100km aquesta temporada.
Josep Permanyer es proclamava subcampió d’Espanya als 400 m llisos, mentre que Anna Gil i Toni Ventura completaven les maratons de  París, Barcelona, Donosti, Torí, Holanda, Miami i Dinamarca.


Josep Pons també va participar en els mundials de Valladolid 2000, amb dues maratons -Berlí i Venècia- el 2007. Juan Pedro López, Antonio Jaramillo i Manolo Hoyo el va acompanyar als mundials del 2000, amb diverses actuacions nacionals.
Rosa Gili,  Mari Carmen Escobar, Nuri Ciuraneta i Mònica López van ser primeres de Catalunya de relleus 2014
Anna Martí va participar en el campionat del món Donosti 2005, sent primera de Catalunya als 3.000m pista coberta. Maria Granados la va acompanyar al mundial. Joan Olivé va ser campió de Catalunya 200 m llisos el 2001.


Una llarga llista d’èxits dels atletes veterans del CAC, que demostren que l’edat no és impediment per poder aconseguir l’èxit esportiu, quan es passa dels 35 anys. 

Comparteix
M'agrada
Comentaris