asa6763_617x412
'Grego' es lamenta d'una ocasió fallada. Albert San Andrés
10/09/2018 Esports
El CF Caldes assalta el Joan Cortiella

La UE Castellar cau per 0-2 en el derbi de vallesos i suma la segona derrota consecutiva

Els inicis de lliga no són el punt fort de la UE Castellar, que ahir va tornar a caure al Joan Cortiella de Castellar enfront del CF Caldes de Montbui, en un partit on els de Juan Antonio Roldán van trobar-se a un rival molt rocós, que va aprofitar al màxim les oportunitats per a fer gol. Els blanc-i-vermells són un dels tres equips que encara no han sumat cap punt a la lliga.

El partit de Festa Major es va convertir en un malson pels de Roldán des de l'inici, ja que el tècnic castellarenc perdia divendres a Dani Quesada per un inici de tendinitis i el mateix diumenge a Jordi Torres per una torticolis que li provocava mareigs.
Tot i els problemes, l'equip castellarenc saltava a la gespa del Joan Cortiella amb tres ocasions clares en només nou minuts, amb un pal inclòs. Marc Estrada tornava a enviar la pilota a la creueta esquerra del blaugrana Eduard Morte al 32 i el porter aprofitava per a demostrar la seva gran qualitat. La inoperància atacant dels calderins però, no es transformava en efectivitat castellarenca i el joc s'estancava al mig del camp on transcorria tota l'acció durant els últims 15 minuts de la primera part.
La tensió al terreny de joc es feia palesa als instants finals de la primera part i després d'una pica baralla amb la banqueta, Edgar Fernández entrava durament i a destemps sobre 'Juanan' Campos, deixant-lo fora de combat, en una acció antiesportiva mereixedora de vermella directa, veient només la groga.
Abans però de fer-se efectiu el canvi, el migcampista del Castellar, estès a la banda, proferia una sèrie d'insults –segons ell eren queixes que no dirigia a ningú en concret- i era expulsat per vermella directa al 43, deixant de nou en evidència el criteri arbitral.

La segona part ja començava amb la tensió a flor de pell, però l'equip local prenia la iniciativa en la possessió. Eren els calderins qui sabien llegir millor el partit, que esperaven la seva oportunitat tancats al mig camp.
Al 52, un atac per la banda del lateral Òscar Carmona acabava amb una centrada desviada amb la mà per la defensa blaugrana, que no era sancionada amb penal.
Coses del joc, a la següent jugada, era el conjunt blanc-i-vermell qui repetia l'acció, però en aquesta ocasió, el col·legiat Said Houms sí que assenyalava pena màxima pels de José Luís Duque. Albert Camí anotava el penal.

Els ànims de la grada s'encenien més davant d'una actuació dolenta per als dos contendents, tot i que fins al moment era el Castellar el màxim damnificat. El Caldes seguia amb un joc dur i defensiu, molt lluny del que va fer gaudir a la seva afició la temporada passada a Tercera Catalana. Un estil que aquest any es trobaran en múltiples ocasions dels de Roldán.

Quatre minuts després del gol, al 60, el visitant Edgar Fernández veia la segona groga després d'una nova entrada contundent i enfilava el camí dels vestuaris. El partit guanyava en tensió, però perdia en joc, sent l'equip local l'únic que s'apropava a la porteria contrària, tot i que sense definició als últims metres.

Al 71, el remat d'una falta lateral a la banda dreta de la porteria defensada per Alberto Serrano, era aprofitat impecablement per Guillem González, que rematava de cap per establir el definitiu 0-2.

Els locals acabaven jugant amb quatre davanters i despertaven al 90, amb un xut llunyà de David López desviat a córner. 'Grego' Carreras rematava la centrada de cantonada fora. El mateix López es marcava una xilena espectacular que Morte tornava a desviar. La 'Locomotora' de Sentmenat encara gaudia d'una nova ocasió que sortia desviada i 'Grego' no arribava per poc al remat.

La UE Castellar acaba el segon partit de lliga sense sumar cap punt, tot el contrari que el Caldes que ha sumat els sis possibles, amb una bona arrencada després de tornar a Segona Catalana.

L'entrenador local va declarar que "hem jugat un partit bo i molt complet. Inclús jugant amb 10 hem portat la iniciativa i ells s'han tancat al darrere. A la segona part hem gaudit de moltes ocasions, però el seu porter ha estat molt bé. Ens han xiulat un penal, que en la mateixa situació en l'àrea contrària no han xiulat. Potser hem xutat 20-25 vegades i no hem marcat. El futbol són gols i ells han fet dos i nosaltres cap". Tot i la derrota i la falta de punteria, Roldán no creu que sigui preocupant, ja que "crec que això són ratxes i sort. El seu porter i la defensa han estat bé. Ens han tret pilotes sota els pals i hem arribat a rematar fins a quatre vegades en una ocasió. Els gols arribaran i l'actitud, la concentració, el joc molt bo que hem fet és amb el que ens hem de quedar".

D'altra banda, el tècnic calderí va explicar que "veníem a un camp molt complicat. Primer perquè ells juguen molt bé a futbol i segon perquè històricament el Caldes aquí no havia guanyat mai. Sabíem que era molt difícil treure-li la pilota al Castellar, que col·lectivament és un molt bon equip. Hem aprofitat el penal i l'acció a pilota aturada. Estic content perquè l'equip segueix creixent setmana a setmana i avui hem fet un pas endavant, que pel que fa a la confiança ens ha d'ajudar". Amb una millor lectura del partit, Duque ha afirmat que "hem estat bé defensivament. El partit s'ha endurit i l'àrbitre ha deixat jugar. Potser hauria d'haver-ho tallat per evitar la tensió final, però crec que ha estat just a les dues bandes i no ha influït al resultat".

El Castellar és setzè a la classificació del grup 4 de Segona Catalana, només per sobre del Juan XXIII –amb un partit menys- i del CE Roda de Ter, els tres equips que encara no han sumat cap punt. El pròxim rival en lliga serà el FC Cardedeu de Marc Fortuny, que queia per la mínima (1-0) enfront del Sallent.

Demà dimarts 11 de setembre, es farà oficial el canvi de nom de l'estadi municipal, que deixarà d'anomenar-se Pepín Valls per dir-se Joan Cortiella. Els actes es faran a la prèvia del XLIX Torneig del Vallès (19.00 h), on l'equip castellarenc s'enfrontarà al Mercantil, davant la negativa d'última hora del CE Sabadell per a disputar un partit pactat fa uns mesos.