Amb 19 punts i tres triples, Jordi Navarro va tornar a ser dels més destacats. Albert San Andrés
21/01/2019 Esports
El CB Castellar sacseja a la Pia (99-78)

Els de Raúl Jodra s’emporten el derbi amb una superioritat esclafadora

Important victòria del CB Castellar enfront del Bàsquet Pia de Sabadell per 99 a 78 en el derbi del Vallès, amb un partit molt còmode pels de Raúl Jodra, que van saber dominar de principi a fi, tot i els dubtes inicials. Els groc-i-negres tanquen la primera volta tornant una jornada després a la sisena plaça del grup 2 de Copa Catalunya.

Res feia presagiar al primer quart que el derbi del Vallès Occidental amb la Pia de Sabadell fos tan fàcil pels locals. Tot i obrir el marcador amb dos triples consecutius de David Junyent, els de Jaume Prat es recomponien i eren capaços de capgirar el marcador amb un parcial de 0-7, aconseguint cinc punts des de la ratlla de tir lliure. Un triple de Jordi Navarro però, trencava la ratxa del rival, que després d’anotar dos nous tirs lliures era incapaç de reaccionar, veient com els de Jodra els hi tornaven el parcial amb un 8-0 en només un minut i acabar amb un 22-19 favorable.

Desfets els dubtes, els castellarencs començaven a manar amb mà de ferro i no van donar més opció en el segon quart. Amb dos triples d’Albert Cadafalch, un d’Albert Germà i un altre d’Aleix Pujadas, els groc-i-negres feien del tir exterior l’arma més potent que noquejava als sabadellencs. Aquests quatre triples i un parcial de 7-0 deixava fora de combat als de Prat, arribant al descans amb un ampli 50-29. Era en aquest quart, on el nou pívot de l'equip Lluís Hagenaers feia aparició al parquet del Puigverd, aconseguint un tap.

Al tercer quart, la Pia volia reaccionar, però amb una bona defensa local i molt ordre en l’atac, l’equip castellarenc no perdia els nervis i només deixava reduir la diferència a 10 punts. Els Locals reaccionaven amb quatre triples més, sobreposant-se a les expulsions d’Àlex Hernández per una intencionada i una tècnica –molt qüestionable- i Ferran Bernadí per cinc personals. Als últims 10 minuts s’arribava amb 15 punts de renda (75-60).

L’últim quart era de mer tràmit on els castellarencs es dedicaven a fer el seu joc, davant d’una Pia desgavellada que llançava la tovallola. Els castellarencs s’agradaven anotant quatre triples més de la mà de Joelvin Cabrera (2), Navarro i Germà. Amb un total de 16 triples, quatre a cada quart, Cabrera tancava el partit amb un triple magistral sobre la botzina que deixava el resultat final en 99-78.

El tècnic castellarenc va explicar a L’Actual que “hem començat amb dubtes després de venir de la setmana que veníem, després de la derrota a Reus. Ens hem precipitat una mica en algunes accions, però hem sabut agafar el pols del partit, per dominar completament al segon període”. Jodra fa una lectura molt positiva del partit remarcant que “hem tingut la capacitat d’estar tranquils, de recuperar el nostre joc, de tenir paciència i trobar el millor tir, per acabar jugant al que més ens interessava i tot i que el rival ho ha intentat, hem estat molt sòlids en el joc”.

El CB Castellar retorna una jornada després a la sisena posició del grup 2 de Copa Catalunya i tanca una gran primera volta, sent un dels equips revelacions de la lliga, juntament amb el fins ara imbatut Ripollet, que va caure per 105 a 109 enfront de l’Alpicat.

La pròxima jornada, l’equip groc-i-negre visita la pista del Cantaires de Tortosa, als que van superar a la primera volta per 80 a 61.