Marc Estrada va fer el primer gol i l'assistència del segon. Albert San Andrés
09/09/2019 Esports
Debut optimista (3-0)

La UE Castellar supera sense problemes i amb bones sensacions al Mira-sol Baco

Poc ha necessitat la UE Castellar per a demostrar que serà un dels equips que estaran en la lluita per l'ascens aquesta temporada. El debut a Tercera Catalana s'ha saldat amb un contundent 3-0 dels de Juan Antonio Roldán, enfront d'un Mira-sol Baco insistent a la primera part.

Amb una de les millors plantilles dels últims anys –millor i més compensada inclús que a Primera Catalana- l'equip blanc-i-vermell va estrenar la temporada 2019-20 amb una golejada sense pal·liatius al Joan Cortiella.
El tècnic local, amb només la baixa del porter titular Pau Roldán, va fer debutar l'equip de gal·la amb l'última incorporació Andy Garcia –provinent de la Juventud 25 Septiembre- sota pals.

Primer onze inicial de la UE Castellar 2019-20

Primer onze inicial de la UE Castellar 2019-20. || A. San Andrés

A banda dels primers cinc minuts de dubte en començar el partit, els castellarencs aviat van mostrar un joc molt vertical i amb menys concessions al mig del camp per ser contundents en l'atac. Les explosives contres dels locals col·lapsaven la defensa dels santcugatencs, on els laterals es veien desbordats per les bandes i els centrals no afinaven a frenar a un Marc Estrada amb molta més mobilitat i recorregut en punta.

Tot el joc de l'equip començava a la defensa, amb l'inici de les jugades comandades per 'Rodri' i Carlos Raya, controlant des del darrere i deixant clar que la defensa serà una línia molt difícil de superar aquesta temporada. La resta, pràcticament tothom bolcat a l'atac, on casa arribada era mitja ocasió de gol. Óscar Carmona i Álex portaven de bòlit als defenses verds, que només els podien frenar a força de fer faltes.

Rodri de falta des del mig camp, Estrada amb un xut creuat i Álex amb un remat per sobre del travesser eren les ocasions més clares dels castellarencs, que veien com el rival guanyava metres a camp rival, tot i això sense inquietar la porteria d'Andy en cap moment.
Però no era fins al 36 quan Estrada, assistit per Carlos Saavedra, aconseguia trencar la igualada al marcador, trencant també el partit definitivament.

Els de Carlos Murillo però ho seguirien intentant als primers minuts de la segona part, tot i que els de Roldán, totalment bolcats a l'atac, feien el 2-0 al 48. Ara era Estrada qui assistia a Álex, que tot i ser agafar de la samarreta no perdonava davant del porter.
A partir d'aquí, el partit es convertia en un monòleg blanc-i-vermell, arrodonit per un gol de falta per emmarcar d'Aitor Granados al 55 i un parell d'estirades d'Andy, que es lluïa en el seu debut.

"Aquesta és la filosofia que estem inculcant als companys. Ser protagonistes del partit sempre que es pugui. Hem arrencat la lliga i encara és aviat per a fer pronòstics, però estem molt contents pels tres punts sumats i pel joc fet" va explicar el segon entrenador 'Rodri' a aquest mitjà. Un dels protagonistes del partit també va afegir que "des del primer a l'últim som un equip. Necessitarem a tothom durant la temporada que serà molt llarga. Com a grup i equip estem molt satisfet després d'arrencar la lliga així".

Un dels hàndicaps d'aquesta temporada serà l'absència de liniers sobre el terreny de joc, un aspecte que pot afectar en excés al Castellar per la dificultat de veure jugades compromeses i més sent un equip amb un atac tan marcat i ràpid.

Després del primer partit de lliga encara és difícil extreure conclusions de cara al que ha d'arribar, però sobre la gespa del Cortiella es va poder veure un equip molt compacte que farà de la línia defensiva i atacant les seves fortaleses, amb un joc directe i contundent on haurà d'aprofitar millor les moltes ocasions de gol.
El xut exterior de Saavedra, la llibertat més gran dels davanters Estrada i Toni Murillo, els galons aportats per 'Rodri' i Granados en defensa i sobretot la sensació d'equip compacte i allunyat d'individualitats marcades –allò que ha fallat en els últims anys- fan del Castellar un conjunt amb una marcada personalitat i que es farà respectar en una categoria on serà un dels màxims favorits. Tot això, sempre que l'equip mantingui els peus a terra.