Ramon Canalís, coordinador de la 1a Caminada #sotalalluna
Ramon Canalís, coordinador de la 1a Caminada #sotalalluna
21/06/2019 Entrevista
Ramon Canalís: "Volem fomentar l’esport i la cohesió grupal"

Coordinarà la 1a Caminada #sotalalluna, una marxa sense caire competitiu. Vinculat durant anys al bàsquet i al Centre Excursionista de Castellar, reivindica un esport saludable

Marina Antúnez

Entrevista a Ramon Canalís, coordinador de la 1a Caminada #sotalalluna

 

· Des de quan estàs vinculat al Centre Excursionista Castellar?
Ja fa uns anys, però no gaires. Vaig venir de Sabadell fa 20 anys i jugava a bàsquet. Soc molt alt, i aquest esport se’m dona bé... Vaig estar vinculat al Club Bàsquet Castellar. De més jovenet també havia fet atletisme. Sempre m’ha agradat molt la muntanya. He fet alpinisme, trekking, travesses, etc. Ja més tard, amb el meu amic Jordi Gudàs, vam començar a participar en curses, travesses, etc., competitives. I se’ns va acudir fer alguna cosa aquí a Castellar.

 

· I per aquesta raó vau contactar amb el CEC?
Vam decidir organitzar la Salamandra Trail, l’any 2014. Primer, havíem pensat fer-la per lliure, però això implicava moltíssima feina, com establir-nos com a entitat, seguir uns reglaments, etc. En canvi, fer-ho a través del CEC era molt més fàcil. Vam optar per una cursa nocturna perquè no hi havia gaire oferta d’aquest tipus de curses. Vam proposar a la junta de fer una secció de trail running, per organitzar curses de muntanya amb esperit competitiu,  en principi. Però també per a la gent que corre per gaudir de la muntanya.

 

· I va prosperar, aquesta secció?
Doncs no és que hagi desaparegut, però està aturada. El trail és un esport que acaba sent solitari. Vam començar en grup, però cadascú va  agafar el seu ritme i sortia a entrenar quan podia. És difícil mantenir la cohesió d’un grup.

 

· I com es va transformar?
El president del CEC, Rafael Serra, va decidir canviar la Salamandra Trail per una altra modalitat, que s’ha acabat convertint en la Caminada #sotalalluna. Amb la Salamandra, la gent es feia enrere perquè tenia por de fer-se mal, o creien que no estaven prou preparats... els corredors van molt de pressa! I sent de nit i tot plegat... Ara, l’objectiu és fomentar l’esport i la cohesió grupal. El tema de la muntanya és una formació molt maca, que sovint costa molt als joves de Castellar, no sabem per què, però que nosaltres volem fer i així implicar el poble. Per això vam fer evolucionar la competició de la Salamandra cap a la Caminada. I ara ho podem fer amb infants.

 

· Per a quines edats està pensada la Caminada #sotalalluna?
Des de zero anys fins als que siguin. Hi ha dues categories: nens i joves fins a 16 anys, i júniors i sèniors, dels 17 anys i sense límit d’edat. Hi ha dos recorreguts, un de 6 quilòmetres i l’altre de 10 km. I es pot fer caminant o corrent. Creiem que la majoria de gent la farà caminant. Hi ha un avituallament. Per al recorregut de 6 km  estarà situat al km 3. Pel recorregut de 10, al km 7. No és competitiva. Els menors de 18 anys hauran de tenir autorització dels pares. De 15 anys en avall han de participar a la caminada acompanyats. ja s’han obert les inscripcions a https://runedia.mundodeportivo.com, i presencialment, al CEC. Júniors i sèniors paguen 10 euros i els petits, 6 euros.

 

· Quines normes de seguretat heu tingut en compte?
Per part dels participants, han de portar obligatòriament un frontal. Pensem que el dia de la cursa no hi haurà llum de lluna, i per tant és important anar ben il·luminat. També recomanem que cadascú porti una cantimplora d’aigua, tot i que hi hagi avituallament. Nosaltres senyalitzarem el recorregut amb unes cintes reflectants, perquè tothom pugui seguir bé.

 

· Quin és el recorregut?
Sortirem del parc de Colobrers a les 21 h. Tot i que a partir de les 19 h els participants ja poden anar-hi a buscar el seu dorsal, que aquest cop tindrà forma de polsera. Els recorreguts passaran per Ca n’Ametller, entre d’altres indrets naturals, en funció del recorregut que es triï. L’arribada es farà a la plaça d’El Mirador.

 

· A l’arribada teniu recepció prevista?
Al punt d’arribada hi haurà una carpa, amb entrepans i begudes a preus populars. Volem preveure també entrepans vegans, hem de mirar encara què fem. No només són serveis per als caminants, sinó també pels qui hagin fet de voluntaris, i per les famílies que vulguin anar a rebre els participants. 

 

Les 11 respostes

Un tret principal del teu caràcter?
Inquiet


Un defecte que no pots dominar?
La improvisació


Una persona que admires?
Els autònoms


Un esport?
El bàsquet


Quin plat t’agrada més?
L’esqueixada de bacallà


Un paisatge?
El Cap de Creus


Un animal?
L’àliga


Un llibre?
‘Las ocho montañas’, de Paolo Cognetti


Una pel·lícula?
‘Alien: el octavo pasajero’


Un país?
El Nepal


Un projecte personal?
Repetir la caminada molts anys

Comparteix
M'agrada
Comentaris