Quatre corals van participar a la 18a Trobada de Primavera
El concert, organitzat per la Coral Sant Josep, va aplegar estils musicals diferents
Anna Parera
El passat diumenge, 7 de juny, a la tarda, quatre cors van reunir-se a l'Auditori Municipal Miquel Pont per celebrar la ja tradicional Trobada de Corals de Primavera. L'organitzadora de l'esdeveniment va ser la Coral Sant Josep de la nostra vila, que tal com va explicar la seva directora ja fa 18 anys que duu a terme aquest aplec musical.
Com cada any, l'amfitriona de la trobada va convidar a tres cors provinents de poblacions properes a Castellar per tal que participessin fent una actuació musical. La primera coral convidada que va actuar va ser el Cor Femení de Granollers. L'agrupació, formada per veus blanques adultes, va oferir quatre cançons en format de jazz "de música catalana de caire modern arranjades per un compositor americà que es diu Kirby Shaw", va explicar Marc Dosaiguas. Margarideta, Muntanyes regalades, El Mariner i Hereu Riera van ser doncs, les quatre peces que va cantar el Cor Femení. Tot seguit, va ser la Coral Arco Iris, de la ciutat veïna de Sabadell, qui va pujar a l'escenari de l'Auditori. Sota la direcció d'Eulàlia Llargués el grup coral va oferir, d'una banda, un repertori de cançons populars com La fuente del Cacho, Con el trípili i Margarideta i, de l'altra, Los Gavilanes, de Jacinto Guerrero i Girona m'enamora, de Ricard Viladesau. En tercer lloc, va ser el torn per la Granollers Gospel Choir, dirigida per Marc Dosaiguas, i que va cantar What a Wonderful World, la coneguda Hallelujah, de Leonard Cohen, i Michael Row the boat. El director del cor gospel va aportar ritme a l'actuació demanant l'acompanyament del públic amb aplaudiments. La Coral Sant Josep, constituïda únicament per dones, va ser la darrera en intervenir. Ulls verds, Només tu, Tema de Lara, la sardana La dansa de l'amor i Que tinguis sort van ser les peces que la directora del cor, Montserrat Gurri va escollir per a l'ocasió. Un repertori de cançons a cappella "molt clàssiques, en què intento que no siguin tan ensopides i sempre hi poso una sardana", va afirmar Montserrat Gurri.
Després de les actuacions en solitari de les quatre corals, va arribar el moment d'aplegar-se totes juntes a l'escenari. El tema Nabucco, de Verdi, va ser el primer que van oferir conjuntament. El segon, i l'últim de la 18a Trobada de Primavera, va ser l'Havanera del Vallès amb la qual Montserrat Gurri va demanar que el públic s'aixequés de les butaques i cantés, des de la graderia, amb els quatre cors.
El resultat de l'aplec va ser satisfactori i es va mantenir fidel a la seva gràcia, que és portar corals d'estils diferents per oferir un repertori variat.