'Xiribec i Xiripiga. Els Pastors Cantaires de Betlem'. || R. PARERA
'Xiribec i Xiripiga. Els Pastors Cantaires de Betlem'. || R. PARERA
09/01/2019 Cultura
Els Pastors Cantaires més veterans

Èxit de públic a les dues funcions programades per Colònies i Esplai Xiribec, els dies 26 i 30 de desembre

Marina Antúnez

Els dies 26 i 30 de desembre, Colònies i Esplai Xiribec va oferir la representació de ‘Xiribec i Xiripiga. Els Pastors Cantaires de Betlem’ a l’Auditori Municipal. “El dia 26 va anar molt bé i el dia 30 vam omplir tot l’Auditori, n’estem molt contents, i la gent va sortir molt contenta”, diu Clara Martí, directora del muntatge.

 

Entre el públic, hi havia persones grans que recordaven l’obra de quan ells eren joves, “amb els canvis  que hem anat incorporant, n’estem contentíssims, sobretot, perquè nosaltres no ens dediquem professionalment al teatre”, afegeix Martí. Els actors i directora fan l’obra de forma voluntària. “El cert és que el cant sempre m’ha interessat, i m'hi dedico, i també el teatre musical, però és un hobbie”. En aquest sentit, ‘Xiribec i Xiripiga. Els Pastors Cantaires de Betlem’ arriben al públic des de  l’emoció, més enllà de la part tècnica. “És una obra feta amb el cor, més enllà de la part tècnica, arribem al públic des d’una altra banda”, segons Martí. Els actors a l’escenari “també s’ho senten molt seu, ens evoquem molt als pastorets”.

 

El balanç de la proposta, doncs, no pot ser més positiu. “Nosaltres seguirem fent pastorets, més enllà del centenari, estarem aquí, i això volem reivindicar-ho”.  En el projecte dels pastorets, Colònies i Esplai sempre s’hi ha interessat i l’ha revifat cada dos anys.

 

Un dels elements que va agradar molt, el dia 30, va ser l’aparició dels reis des de la cabina, “i es van passejar per l’Auditori, va ser molt potent pels nens”. Esteve Gorina, l’estudiant direcció a l’Institut del Teatre que va donar un cop de mà, “va sorprendre’s  de com  el teatre popular agrupa tanta gent”.  

Comparteix
M'agrada
Comentaris