MVB1 (00000002)_950x634
Montse Vilanova, directora general del Centre Metal·lúrgic i una de les impulsores de la professionalització d'ASEMCA
02/05/2024 Actualitat
Montse Vilanova: “Si es resolen infraestructures, les empreses captaran talent”

A principis d’any va prendre  el relleu de  Gabriel Torras com a director general del Centre Metal·lúrgic. Fa vint-i-tres anys que és a l’entitat. Llicenciada en psicologia i amb un postgrau de Direcció i Administració d’empreses per la UAB, és una de les impulsores de la professionalització d’ASEMCA, la patronal de Castellar

Jordi Rius

· Quin balanç fa d’aquests primers quatre mesos al front del Centre Metal·lúrgic?
M’ha anat molt bé conèixer a fons la casa i totes les relacions que té l’entitat. Faig feines més institucionals o de treball amb altres entitats a banda de dirigir la casa. Ara com a directora adjunta hi ha Natàlia Ferrer i com a presidenta Alícia Bosch.

 

· Una cúpula estrictament femenina... És un reflex del que passa al sector del metall?
M’agradaria pensar-ho. De fet, ha estat una casualitat. Com diu la nostra presidenta, el talent no entén de gènere. Al Centre Metal·lúrgic tenim el club de responsables de personal on els reuneixen les persones que dirigeixen els equips de treball de les empreses més significatives quant a plantilla. Quan es va crear fa 20 anys, recordo que hi havia tres dones i la resta eren vint-i-cinc homes. Ara és al revés. Els departaments de recursos humans estan copats per dones.

 

· El centre va tenir un paper destacat en la refundació de l’Associació d’Empresaris de Castellar (ASEMCA)...
En un moment donat no hi havia tècnics professionals al capdavant, un problema molt comú entre moltes entitats que es creen entre empresaris. Nosaltres vam professionalitzar l’entitat amb un canvi d’estatuts, de juntes directives, vam buscar gent que creiés en el projecte i amb ganes de tirar-lo endavant. Vam professionalitzar la gestió i  fins i tot s’ha crescut en nombre de socis. Estem molt contents d’estar implicats amb ASEMCA.


· És curiós que una entitat nascuda del sector del metall doni suport a tota classe d’indústries.
Nosaltres som indústria. Als polígons sobretot hi ha empreses industrials. A Castellar, les empreses amb més representació són la metal·lúrgia, l’alimentació, el tèxtil, les gràfiques, la química i la construcció. El Centre Metal·lúrgic ha esdevingut un hub industrial amb serveis transversals.

 

· Tindrem la desitjada connexió a la Ronda Oest?
Crec que sí. De fet, hi estàvem ben a prop. Veurem com queda tot després de les eleccions. És un dels temes que més preocupen a ASEMCA.  Si algú vingués de fora, li semblaria extraordinàriament negatiu el que està passant amb Castellar: una vila amb dos polígons i un per recepcionar estigui tan mal comunicada i amb aquest infravalor d’infraestructures a tot nivell. Una vegada resoltes les infraestructures,  les empreses podrien captar i retenir talent. A Castellar hi ha empreses molt importants la competència de les quals es veu minvada per dèficit de les infraestructures.

 

· La construcció d’una plataforma logística a l’entrada del poble és senyal que es desllorigarà el tema de les comunicacions?
És una incògnita. A mi també em desperta molts interrogants perquè no acabem de saber qui hi ha al darrere. A més, tindrà sortides molt a prop de Vidrala, suposarà un nus important de trànsit i de mobilitat. Ja ens ho estem mirant amb l’Ajuntament. 
 

Comparteix
M'agrada
Comentaris