B7R03694_1440x961
Votacions al col·legi electoral del Casal d'Avis de la Plaça Major d'aquest diumenge || Q. Pascual
13/05/2024 Actualitat
Les forces locals analitzen els resultats electorals del 12 M

A Castellar del Vallès, el PSC ha guanyat per primera vegada les eleccions al Parlament de Catalunya. Els líders locals prevuen un escenari molt complex per la dificultat de generar majories estables al Parlament

Els portaveus de les forces polítiques de Castellar del Vallès fan una primera valoració dels resultats electorals de les eleccions al Parlament de diumenge passat que al municipi van significar la primera victòria del PSC en unes autonòmiques. 

 

Yolanda Rivera (PSC) 3.218 vots (27,6%)

“Pel PSC de Castellar els resultats al municipi és evident que són una fita històrica perquè és la primera vegada que es guanyen unes eleccions al Parlament. Hem estat la força que ha crescut més en número de vots i també percentualment. Per tant, estem molt contents dels resultats. La veritat és que ha sigut una jornada que no teníem molt clar què passaria". “A nivell de Catalunya, esperem que es formi govern gràcies al resultat obtingut per Salvador Illa perquè penso que és el que desitgen els catalans i les catalanes. Nosaltres pensem que ara s’han d’agafar les responsabilitats perquè els catalans han anat a les urnes, han  votat i la gent necessita que hi hagi un govern, un govern que entomi els grans reptes de país. No podem anar a repetir eleccions, els catalans es mereixen un govern fort i haurem d’esperar als propers dies”

 

Joan Juni (Junts per Castellar) 2.732 vots (23,4%)

“Tot el que sigui anar a més és positiu i hem crescut a Castellar respecte el 2021. El problema són els partits independentistes que han quedat al darrere perquè si hem de pactar no sumem”. “Sobre el resultat d’ERC, crec que respon a la seva actuació dels darrers temps.  És normal que la gent estigui defraudada. No és pot anar d’aquesta manera, s’ha d’anar d’una manera que no suposi confrontació. Nosaltres sempre hem estat amb la mà estesa amb Esquerra. Puigdemont en aquesta campanya se n’ha afartat de dir-ho i ERC sembla que rebutja totalment aquesta mà estesa i això és un problema. Veurem a partir d’ara com evoluciona tot però des de Junts hi ha molt interès a refer els ponts amb Esquerra. Carles Puigdemont va deixar clar que no volia un pacte amb els socialistes. Ell vol fer govern independentista encara que sigui en minoria i aconseguir que s’abstinguin els socialistes amb una segona volta i pactar amb els independentistes. No hem d’oblidar que també es juga la continuïtat de Sánchez a Madrid".

 

DOLORS RUIZ (ERC) 1.850 vots (15,8%)

“És una nit complicada d’entomar per ERC. Serà difícil formar govern. No veig el tripartit amb PSC i Comuns. Atribueixo aquests mals resultats a la baixa participació, m’ha espantat veure com alguns partits hem anat baixant i en canvi, han pujat PP i VOX. No s’ha valorat la feina feta des del Govern, per més que hem intentat posar en valor el que s’havia fet i és normal que està al capdavant tens més desgast. S’ha donat l’efecte Puigdemont i l’entenc. Veurem ara què passa i si podem tenir-lo com a president. Els vots que han anat cap a Junts en semblen molt bé però no m’esperava tant la pujada de socialistes de VOX o de PP. Em té intrigada cap a on ha anat el vot d’ERC”.

 

Alicia García (PP) 949 vots (8,15%)

“El PP en el 2021 va treure 250 vots i ara tenim un molt millor resultat i mantenim amb força l’opció constitucionalista. Estem satisfet però sí que hem de seguir treballant per aconseguir ser referent del constitucionalisme perquè és veritat que ara estem empatats amb VOX”. “A nivell català hem multiplicat per cinc els resultats del 2021 i els catalans han tornat a confiar en nosaltres

 

MARGA ONCINS (CUP) 462 vots (3,9%)

“Els resultats no és res que no ens esperéssim. Ja sabíem que no tindríem uns bon resultats. M’agradaria remarcar que a la CUP no sabem comunicar i ho dic com a autocrítica. Teníem una candidata, Laia Estrada, amb un discurs molt potent, i no hem pogut transmetre-ho. Hi ha una part de l’electorat molt cansat, fart, decebut, sobretot independentista amb tot el tema a partir del Procés. Tenim un Puigdemont que ens va fer una República, la més curta de la història, per uns quants segons i un Pere Aragonés que encara ho ha fet pitjor. El problema és que a la CUP se’ns posa dins del mateix sac. A nosaltres se’ns demana responsabilitats sobre temes sobre els quals no podem fer res. A l’anterior legislatura érem 9 i no podíem fer res però se’ns exigia les mateixes responsabilitats que Junts i ERC”

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris