20240512 115504_1440x961
Un grup de participants de la caminada es fan una foto per immortalitzar l’arribada / C. D. 
12/05/2024 Actualitat
Una Caminada Popular molt ràpida

El temps i el recorregut faciliten que els 233 participants escurcin el temps d’arribada

Cristina Domene

El temps –ni pluja ni massa calor- i el recorregut amb kilòmetres similars a altres anys, però més planer, va ajudar que els participants de la 34 Caminada Popular escurcessin el temps d'arribada.


Enguany, han participat en la caminada 233 persones, una xifra que entra dins de l'assistència mitjana de cada edició. "Potser una mica més que l'any passat. Tenint en compte que hi ha eleccions i moltes altres activitats a Castellar és una molt bona xifra. Han destacat el circuit. La gent arriba molt contenta", van admetre des de l'organització. És el cas de l'Eva Orrit, que feia l'excursió per primera vegada. "M'ha agradat tot. La ruta, la gent, l'ambient. Un 10". Curiosament, l'Eva va fer la caminada acompanyada de la Gemma Corderas, que l'ha realitzada més de 30 vegades. "Hi participo des de la segona edició i potser n'he faltat només a dues. Soc assídua a aquest esdeveniment perquè m'agrada molt caminar, tenia un grup d'amics que anàvem a caminar, i ens vam assabentar que feien aquesta a Castellar i vam venir. Jo tenia 15 anys. I des d'aleshores. Veníem de Sabadell i ara visc aquí. Després de 30 anys, encara descobreixo indrets nous".


Indrets com els camps de can Quer Vell, que estan preciosos després de les pluges de les darreres setmanes. O els corriols. "El recorregut combinava pista coneguda amb corriols que la gent normalment no coneix. Els agrada saber més o menys on són, però tenir la incògnita d'on aniran a parar", van explicar des de l'organització.


L'Elisabet Vilarrosa va fer la caminada en família: "És la primera que fem i creiem que està molt ben organitzada, hem descobert llocs que no coneixíem. Uns corriols molt bonics". La idea d'aquesta família era fer el recorregut curt, d'11 km, però en un control es van desorientar i van acabar fent la de 15 km. "Se m'ha fet una mica llarga, però he aguantat bé. Ha estat una excursió molt xula, segurament repetirem", va dir la Júlia, la filla de l'Elisabet, mentre es prenia la beguda de l'últim control, a l'arribada. La proposta esportiva també és una excusa per quedar amb les amigues. És el que va fer l'Anna Romero, que va anar acompanyada de les amigues amb qui fa marxa nòrdica. "És ideal per conèixer indrets nous, com el torrent del Tort, per fer exercici, aclarir la ment i socialitzar".

 

L'Eslisabet i la Júlia, que han fet la caminada en família / C. D.

L'Eslisabet i la Júlia, que han fet la caminada en família / C. D. 

 

La caminada es va desenvolupar sense més incidències que la caiguda d’un home i algun participant desorientant. El temps de la caminada està pensat per fer-la caminant i dos participant que la van fer corrents van arribar al primer control abans que s’instal·lés, això els va fer prendre un altre camí. Per sort, tot es queda en anècdotes. 

Comparteix
M'agrada
Comentaris