El president Pere Aragonès durant la compareixença aquest migdia
El president Pere Aragonès durant la compareixença aquest migdia
13/05/2024 Actualitat
Dolors Ruiz: "El president Aragonès ha pres una decisió coherent i honesta"

La portaveu d'ERC valora l'anunci aquest migdia de Pere Aragonès, president de la Generalitat, de no recollir l’acta de diputat i abandonar la primera línia política

Aquest migdia, el president Pere Aragonès, ha anunciat que no recollirà l’acta de diputat, que abandona la primera línia política i que continuarà com a president en funcions fins que hi hagi un nou govern. És una de les primeres conseqüències de la patacada que ha sofert ERC en aquestes eleccions de diumenge, perdent pel camí 13 diputats i més de 180.000 vots. En aquest sentit, la portaveu del grup municipal d’ERC, Dolors Ruiz, ha explicat que Aragonès, “veient els resultats a les urnes, ha pres una decisió coherent i honesta. Crec que per dignitat era un pas possible i ho ha tirat endavant”.

 

Ruiz ha comentat que, a partir d’ara, hi haurà reunions de l’executiva nacional, “es parlarà molt” i el fet que el president Aragonès hagi decidit abandonar la primera línia política “farà que s’estudiï les alternatives que hi ha”. Com també apunta Aragonès, Ruiz considera que “ara la responsabilitat recau en els partits que han obtingut millors resultats a les urnes de formar un govern”. Si la clau de futur està entre Puigdemont i Illa, “seran ells si volen governar amb una representació inferior o tornar a les eleccions”.

Comparteix
M'agrada
Comentaris