2f89a909 b826 4cfc b05e 6831fed84ad5_1440x961
El grup de Petits del Cor Sant Esteve, al Circ Cric. || CEDIDA
13/05/2024 Cultura
El Cor Sant Esteve canta al Circ Cric

El grup de Petits del cor castellarenc va celebrar el 'Juguem cantant' en aquest espai del Montseny

Marina Antúnez

 

El grup de Petits del Cor Sant Esteve va cantar al Circ Cric, el passat 4  de maig. L’oportunitat s’emmarca en la proposta que el Secretariat de Corals Infantils de Catalunya fa a totes les corals que en formen part. “Nosaltres ja fa anys que hi som com a coral i cada any es proposen diferents formats de trobada”, diu Berta Junqué, directora del Cor de Petits del Cor Sant Esteve.

 

Enguany s’ha celebrat el 50è aniversari del Juguem Cantant, una trobada de corals adreçada als més petits. “Es va voler fer una cosa grossa”, afegeix Junqué. D’aquí que la celebració es volgués fer al Circ Cric, a Sant Esteve de Palau Tordera. Hi van participar un total de 800 cantaires. “Hi ha hagut tanta demanda que s’han hagut de fer quatre passis, dissabte matí i tarda i diumenge matí i tarda”.

 

El Cor Sant Esteve va entomar el repte, assajant el repertori per a l’ocasió. S’ha basat en poemes del llibre ‘Nas de pallasso’ de Miquel Desclot, que ha musicat l’Anna Campmany.

 

Prèviament, els directors del Cor Sant Esteve – Berta Junqué, Maria Blanca i Jaume Sala- , “vam assistir a una jornada de treball adreçada als directors de totes les corals”. La directora del concert del 50è ‘Juguem Cantant’ els va fer una proposta didàctica molt treballada “que ens va anar molt bé perquè ja ens va fer la nostra feina de saber quins recursos podem utilitzar, on són les dificultats, com podem estirar el fil per treballar en profunditat”.  Després de la jornada, les corals va anar treballant els temes separadament, fins al dia assenyalat.

 

El dia assenyalat hi van participar uns 200 cantaires, que van fer un assaig i després una pausa per esmorzar. Seguidament, va arribar el moment del concert, per acabar amb un bon pic-nic amb les famílies.

 

Per a les 22 criatures participants del Cor Sant Esteve, i per a les seves famílies, va ser una experiència espectacular.  “Quan ja ha passat és quan ens hem adonat que ostres quina sort que haguem pogut gaudir d’això”.

 

Moment del 'Juguem cantant' amb el Cor Sant Esteve i altres cors, al Circ Cric. || CEDIDAMoment del 'Juguem cantant' amb el Cor Sant Esteve i altres cors, al Circ Cric. || CEDIDA

 

 

Tenint en compte que la majoria de nens i nenes que formen part del cor de petits del Cor Sant Esteve són d’I4, “patíem perquè són molt petits per seguir les cançons a nivell de vocabulari, dificultat melòdica”, diu Junqué. Però un cop passat el concert aquest repertori ha pres sentit. “Ara estan cantant les cançons de dalt a baix”.

 

Els petits cantaires eren artistes i espectadors, alhora, perquè van interpretar els temes des de la grada. “A estones cantaven cançons però que estaven integrades en un espectacle de circ, feia emocionar, veure’ls riure junts”. En aquest sentit, van veure equilibristes, malabaristes i pallassos “i el Tortell Poltrona ens va regalar un espectacle seu”.

 

La matinal va finalitzar amb un dinar plegats, i diverses activitats de circ conduïdes per un animador i amb un bany al riu. La propera cita del Cor Sant Esteve serà el 9 de juny a l’Auditori de Barcelona amb Xiula, amb el grup de Mitjans.

 

 

 

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris