Imatge dels dotze líders independentistes en el banc dels acusats
Imatge dels dotze líders independentistes en el banc dels acusats
12/02/2019 Actualitat
L’ANC de Castellar protesta contra el judici del procés participant en diferents accions

L’entitat ha organitzat autocars per anar a la manifestació de dissabte a Barcelona sota el lema ‘L’autodeterminació no és un delicte’

Aquest dimarts ha començat al Tribunal Suprem el judici contra els dotze líders independentistes acusats, entre altres delictes, de rebel·lió i sedició per l'organització del referèndum de l'1-O i la declaració d'independència del 27 d'octubre del 2017. “Impacta veure al banc dels acusats tots els membres del Govern, però també els he vist valents, encara que amb mirades tristes. Suposo que tenen ganes d’explicar-se i que es desmunti tota aquesta farsa”, ha opinat Carme Lleixà, portaveu de l’ANC a Castellar.

 

Manuel Marchena, president del tribunal, ha obert el judici oral i després ha estat el torn de l’advocat d'Oriol Junqueras i de Raül Romeva, Andreu Van den Eynde. “Crec que tenen la sort d’estar en mans d’uns advocats molt bons. M’ha agradat l’explicació que ha fet en la primera intervenció. Cada dia estarem a l’expectativa per saber com es desenvolupa aquest judici”.

 

Lleixà explica que l’ANC ha organitzat diferents actes per protestar contra aquest judici. “El procés no s’ha d’entorpir, ha de seguir el seu procés perquè volem que es desemmascari aquesta farsa. Però hem organitzat diferents accions de protesta i de suport als acusats”. Avui, a les 19 hores, es faran concentracions davant dels ajuntaments. Dissabte, a les 17 hores, s’ha convocat una manifestació a Barcelona. Per al dia 21 de febrer s’ha convocat una vaga general i pel 16 de març una concentració a Madrid. "Per anar a la manifestació de dissabte hem organitzat autobusos, que sortiran des de la ronda Llevant, al costat de les piscines, a les 15.30 hores. El primer ja està ple, ara s’està omplint el segon”, detalla Lleixà. Sota el lema ‘L’autodeterminació no és un delicte’, començarà a les 17 h. a plaça Espanya i, per la Gran Via, arribarà fins a plaça Universitat.

 

La plaça d'El Mirador s'ha desperat plena de llaços grocs coincidint amb l'inici del judici del procés

La plaça d'El Mirador s'ha despertat plena de llaços grocs coincidint amb l'inici del judici del procés. || M. A.

Comparteix
M'agrada
Comentaris