08/02/2019 Opinió
Un reconeixement ben merescut
Ignasi Giménez

Una bona educació és fonamental per fer una societat més comprensiva, més igualitària i més justa. Nelson Mandela afirmava: “L’educació és l’arma més poderosa que pots usar per canviar el món”. Sabia del que parlava. Mandela va néixer en una aldea on la gran majoria de les persones eren  analfabetes i als set anys va ser la primera persona de la seva tribu que va anar a l’escola. 
L’escola i els mestres són el motor del progrés i el benestar dels pobles. La seva feina no és fàcil. Han de formar uns infants, joves i adolescents que estan en ple procés de construcció de la seva personalitat. S’han de convertir en un referent per als seus alumnes i ajudar-los a trobar el seu camí. 
Aquesta setmana hem fet l’acte bianual de reconeixement als 24 mestres de la nostra vila que s’han jubilat. Hem volgut agrair-los l’esforç, la dedicació i l’energia que han dedicat als seus alumnes, amb l’objectiu prioritari de que ningú en quedi exclòs, ja que tots tenim coses a aportar a aquesta societat complexa i diversa. 
Aquest agraïment vol contribuir a prestigiar l’educació, l’escola i la professió de mestres. Vol servir per fer visible al conjunt de la societat els valors que l’escola i l’educació aporten. 
L’escola és, segurament, la institució més important de cara al futur de totes i cada una les persones i, per extensió, del país. Una bona educació redunda directament en el benestar dels pobles. L’adquisició de coneixements i actituds està íntimament lligada amb els nivell de vida de les societats.
Ens hem de sentir orgullosos de tots els mestres de la nostra vila i molt especialment d’aquells que arriben al final de la seva vida laboral amb els deures fets.

Comparteix
M'agrada
Comentaris