08/10/2021 Opinió
Llegir espatlla la vista
Josep Manel Martí S.

Qui així ho pensi o ho digui és perquè té interès a veure’ns ignorants. Llegir i estar ben informat és avui molt important. Crec que més que espatllar la vista, llegir segons què pot provocar mal de cap o nervis si el tema no ens agrada, però no ens rendim i ens obstinem a continuar per poc que ens interessi. 
Això m’ha passat amb el que he llegit i escoltat fa poc de M. Vargas Llosa. 
Quina pena! 
És clar que no s’espatllaran mai la vista ni tindran maldecaps aquells que no posen en dubte res del que els agrada, del que creuen, desitgen, opinen i voten –votin qui votin. Maleïda seguretat dels ignorants i dels conservadors, siguin rics o pobres! Són els que arreu del món bloquegen el progrés. Mentre ens limitem a sentir la música dels nostres a cau d’orella, sense contrastar-la amb altres diferents o divergents, que ens facin qüestionar el que ens agrada o pensem, no contribuirem al progrés del nostre poble o país. Ens estancarem per a pitjor, ho veiem al nostre Parlament. 
La vida s’adapta al medi i canvia de formes i normes, evoluciona. El virus de la Covid ens ho ha demostrat: per sobreviure ha produït variants més contagioses. Serà més llest que nosaltres? 
No ho dubto, així és la vida, però nosaltres, malgrat que se’ns remogui a dins quelcom, sempre podrem seguir llegint i interesant-nos, per saber-ne més i entendre-la millor. Seguirem vius, com el volcà de La Palma.

Comparteix
M'agrada
Comentaris