Gràcies,  Dani
Gràcies,  Dani. || J. MUNDET
02/11/2018 Opinió
El llegat de Dani Pedrosa
Jorge González

Dani Pedrosa serà nomenat llegenda de MotoGP al Gran Premi de la Comunitat Valenciana que tanca la temporada i, especialment, tancarà la trajectòria del de Castellar com a pilot de MotoGP. Aquest és el títol oficial que els organitzadors del Mundial de Motociclisme atorguen als pilots més destacats que s’han retirat de la competició, però, en el cas de Pedrosa, no serà més que oficialitzar el que l’afició ja sent des de fa molts anys, per què pocs pilots de motociclisme són tan respectats i admirats com el nostre protagonista.


El petit samurai ja fa anys que és llegenda del pàdoc del Mundial. Per a la família de les motos, el Dani sempre serà aquell gentleman capaç de lluitar per la victòria en qualsevol moment. Els més tècnics diran que sempre ha estat el pilot més elegant i més eficaç a l’hora d’aixecar la moto a la sortida dels revolts. Sense tecnicismes, direm que veure’l pilotar és com veure a Roger Federer jugar al tenis. Un domini tan purista de la tècnica que genera poesia audiovisual a la televisió.


Més enllà del pilotatge, el 26 sempre ha destacat pel seu savoire faire. No s’enganyin; el Dani és una persona de carn i ossos i s’emprenya igual que tothom. A més, el motociclisme és un esport d’alt nivell d’adrenalina, però el de Castellar sempre ha demostrat que hi ha una manera elegant de fer les coses. És un pilot d’etiqueta, i això ha despertat l’admiració dels afeccionats a les motos i la de tots aquells que busquen a l’esport un referent de bon comportament. Ens ha demostrat que un objectiu és arribar a l’èxit, però ens ha demostrat que la forma en què s’arriba és igual o més important.


Pedrosa ha esdevingut un referent respecte molts dels valors que fonamenten la filosofia de l’esport. Un d’ells és el de la capacitat de superació constant. La gravetat i la freqüència de les lesions que ha patit al llarg de la seva carrera esportiva ens ha deixat innumerables gestes sobre com afrontar l’adversitat i superar-la. El Dani ha estat l’exemple de l’au fènix que sempre ressorgia de les cendres, el David que tants cops ha rebut de Goliat, però que sempre ha tornat a la batalla. En definitiva, una referència, un exemple que el més determinant en el nostre rendiment és l’actitud a l’hora d’afrontar els reptes. Ens ha demostrat a tots que la fortalesa resideix al cap, i no als músculs.


En resum, el Mundial de Motociclisme nomenarà llegenda Dani Pedrosa pel seu llegat. Per què ha deixat petjada a la memòria col·lectiva dels afeccionats al motociclisme, però també en moltes altres persones que han gaudit d’un esportista excepcional tot i no ser apassionats de la moto. Deixa un palmarès d’or, sense torxa de MotoGP, però amb números a l’alçada dels millors de la història, que és on el situen tots els seus rivals. Han estat moltes les vegades que ha fet sonar el nom de Castellar del Vallès arreu del món i amb ell, hem tingut el millor ambaixador possible.

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris