05/07/2019 Opinió
Ecologisme de façana
CUP Castellar

A Castellar, tenim un alcalde súper ecologista i absolutament compromès amb l’eradicació de la fam al món. Ens ho va demostrar el dissabte 15 de juny, quan, en el seu discurs del ple d’investidura, va dedicar unes paraules a denunciar la manca de consciència sobre el reciclatge dels plàstics i el malbaratament dels aliments. Concretament, l’Ignasi Giménez va destacar que “només reciclem un 9% dels plàstics que utilitzem” i que “a Catalunya malbaratem cada any 34 kg d’aliments per habitant”. En acabar d’exposar aquestes dades esfereïdores, l’alcalde va deixar en suspens una pregunta colpidora per fer reflexionar els assistents: “aquest és el món que volem deixar als nostres fills i les nostres filles?”. I ens ho ha tornat a demostrar recentment amb l’anunci del nou decàleg municipal per combatre el canvi climàtic, que, entre altres mesures, proposa l’eliminació de tots els estris de plàstic d’un sol ús a les dependències, serveis i activitats públiques a Castellar!!!
És una llàstima, però, que els socialistes oblidessin un petit detall durant el ple d’investidura. En acabar l’acte, es va oferir un piscolabis als assistents, un piscolabis amb plats i gots de plàstic d’usar i llençar. És sorprenent, doncs, que amb un equip de govern tan compromès com està amb el reciclatge i la sostenibilitat ambiental, optés per una opció tan poc respectuosa amb el medi ambient quan a Castellar existeixen alternatives igual de barates i molt més sostenibles. 
El canvi climàtic i la fam al món són problemes molt reals i cal denunciar-los una i altra vegada fins que aconseguim resoldre’ls definitivament. Ara bé, les paraules de denúncia no serveixen de res si no es tradueixen en fets. No eradicarem mai aquests problemes si ens dediquem a cridar als quatre vents com d’ecologistes som, però no fem res per canviar la tendència actual. Les polítiques i els discursos de façana no canvien el món. Els fets i les polítiques reals sí. És per això que, des de la CUP Castellar, instem els socialistes a deixar de banda els discursos buits de contingut i a iniciar una transició real cap a una economia sostenible a Castellar. Estem segurs que, com al nostre súper alcalde li importa molt el futur dels nostres fills i les nostres filles, estarà d’acord en impulsar des de ja aquest canvi amb l’objectiu de convertir Castellar en una ciutat 100% verda els pròxims anys. I la CUP hi estarem atents, i denunciarem sempre les polítiques buides de canvis reals.

Comparteix
M'agrada
Comentaris