Els jugadors del CB Castellar no van mantenir la intensitat del primer quart_617x412
Els jugadors del CB Castellar no van mantenir la intensitat del primer quart - Quim Pascual
08/02/2016 Esports
El Granollers pren la mida al Castellar
Els groc-i-negres cauen (52-73) després d'una gran reacció al segon quart del rival
Tot i que les estadístiques de l'equip a les últimes jornades feien creure en la victòria enfront el Granollers, l'equip de Carles Company va caure estrepitosament (52-73) contra un rival que va saber anular el joc atacant dels locals i va llegir millor el partit en un duel entre dos equips que jugaven contra el descens.

Un primer quart fulgurant del CB Castellar no va servir per guanyar un partit que hagués estat la cirereta a la victòria de la passada setmana a Mataró. L'espectacularitat als primers 10 minuts dels locals va ser extraordinària, amb la velocitat com a arma per col·lapsar als granollerins, que en defensa no aconseguien frenar l'equip. Els de Company marxaven amb 12 punts (28-16) de diferència al primer minut de descans i tot feia pensar que l'evolució de joc dels últims partits seguiria creixent contra els del Vallès Oriental.

Però al segon quart, l'equip de Manel Blanco feia un salt qualitatiu i sorprenia als locals, que veien com res els funcionava. El Castellar no anotava fins a ben entrat el quart i veia com l'equip rival començava a menjar el terreny al marcador del Puigverd. Ignasi Maspons aconseguia anular a Cadafalch, el cervell de l'equip i amb un triple de Ferrando els granollerins quedaven a un punt amb un parcial de 0-11.

Completament desconcertats, els de Company s'ofegaven sota cistella i no aconseguien encertar des del perímetre, amb un rival que, veient el poc encert des de lluny, defensava als homes alts i bloquejava per complet el joc castellarenc, per arribar al descans amb avantatge de cinc punts (34-39) i amb un parcial de 6 a 23 en el quart.

El tercer període començava amb un triple de David García que establia el màxim avantatge del partit (34-42) i tot rutllava de manera perfecta pels visitants, que basaven el joc en la solidesa defensiva i l'efectivitat en atac. David Pino prenia la iniciativa anotadora pels locals, però els seus punts no eren suficients per superar a un equip superior al parquet. Tot i no ser una part tant dolenta com la segona, on el Castellar fins i tot arribava a apropar-se al marcador, el parcial d'11-15 seguia donant avantatge als de Blanco.

L'últim quart només servia per certificar el despropòsit groc-i-negre amb un nou parcial de 8 a 19. El Castellar, massa castigat pel poc encert des de 6,75, amb només 6 encerts de 23 intents, passava factura als locals, que arribaven al 52 a 73 final amb una victòria sense pal·liatius pel CB Granollers.

Carles Company va explicar que "la valoració que puc fer del partit és que el millor ha estat la bona presència de públic al pavelló. No hem sabut aprofitar el bon ambient de la pista, ja que després de començar molt bé ens hem anat diluint". El tècnic castellarenc va afegir que "he vist falta de tensió en alguns moments del joc i a la que ells ens han passat no hem sabut reaccionar, quan aquesta és una de les nostres millors facetes del joc. Tot el que ens podia sortir malament, va sortir malament" sentenciava.

Amb una derrota dolorosa contra un rival directe, després d'encadenar sis victòries en els últims set partits, fa que el Castellar quedi igualment en onzena posició amb 7 victòries i 11 derrotes, empatats amb el primer equip fora de promoció d'ascens, La Bisbal.