A7R09461_1440x961
Enginyer fotovoltaic i autor novell. || Q. PASCUAL
03/06/2022 Entrevista
Sergio García: "Per a mi, és molt més fàcil escriure un llibre de fantasia"

Amb només 14 anys ja va escriure la seva primera novel·la. Ara, amb 26, publica ‘El despertar del ángel’, de Caligrama (Talento Caligrama). Aquest divendres farà una presentació a La Centraleta

Marina Antúnez

El trobareu a www.sergioescritor.com

 

· Per què t’has decidit a escriure un llibre i publicar-lo?
Això d’escriure ha estat una cosa que he necessitat fer. Jo, des de ben petit, he llegit, i tot l’ambient literari sempre m’ha agradat molt, però va arribar un moment que necessitava alguna cosa més que llegir. Em venien idees al cap i vaig dir-me: necessito plasmar-les. I vaig començar a escriure. 

 

· Per què et decideixes a fer-ho?
Al principi, només escrivia per a mi, tenia un nivell literari molt baix, només eren idees que volia transmetre. Ho vaig compartir amb els meus amics i els va agradar, sobretot a l’Oriol, el meu millor amic. Em van animar i, als 14 anys, vaig escriure la meva primera novel·la, però era bastant dolenta [riu]. No la vaig voler publicar perquè considerava que no era prou bona. Es deia El último elegido. Amb 17 anys vaig començar a escriure El despertar del ángel, i vaig deixar-ho quan vaig estar a la universitat. Ara que ja estic treballant, he aprofitat l’època de pandèmia per acabar-la. Ara tinc 26 anys. 

 

· És una novel·la de fantasia?
Per a mi, és molt més fàcil escriure un llibre de fantasia, en què t’ho inventes tot, que fer-ho de realitat. Sempre he llegit fantasia i ciència-ficció, com a referents tinc autors com George R. R. Martin, Joe Abercrombie i Brent Weeks. 

 

· De què tracta la novel·la?
El protagonista és el Daniel. Després de tenir un accident, es desperta al cap de quatre anys sense saber què li ha passat. Descobreix que té la capacitat d’aturar el temps. Gràcies a aquest incident, és acollit per una agència o una orde, per persones que tenen qualitats humanes. El seu líder, Ezra, li demana ajuda i, a canvi, diu que li explicarà què li ha passat durant aquests quatre anys.  És una novel·la de misteri, acció i amor. Jo sempre he intentat escriure de forma realista, i per tant, hi ha part de fantasia però, encara que tingui màgia, també busco una pauta de realitat. Hi ha algunes coses surrealistes però n’hi ha d’altres de versemblants.

 

· Com estructures el llibre?
El llibre està dividit en dos móns diferents. Hi ha una part de l’acció que transcorre a la Terra, és el món de ciència-ficció, i n’hi ha una altra que transcorre en un món de fantasia. Passa a l’època actual, tot i  que hi ha portals espaciotemporals i elements de ciència-ficció. M’he fet un mapa, un dibuix del món de fantasia. L’he escrit en castellà perquè és la llengua amb la qual em sento còmode. 


· Com es diu, el món fantàstic?
Es diu Elamer. Vaig crear la geografia i la història de cada civilització, i les sis races que hi explico. 

 

· Per què publiques amb Caligrama i on el podem trobar?
Vaig contactar amb ells per demanar-los el pack de correcció i màrqueting. Ells m’han fet la distribució. No és ni publicació tradicional, quan envies el manuscrit a una editorial, ni autopublicació. La portada l’he triat jo, però a partir d’un banc d’imatges. Ja es pot trobar a l’FNAC, Amazon, Casa del Libro i El Corte Inglés. També a les llibreries. El presento aquest divendres 3 a La Centraleta i el dia 16 de juny a la Biblioteca  Municipal Antoni Tort. 

 

· Aquest llibre és únic?
Aquest llibre forma part d’una trilogia, que es diu Salvadores del futuro I. Ja tinc els tres llibres al cap, però no tinc temps d’escriure’ls. Segurament faré una preqüela. No ho considero feina, m’encanta. El proper llibre trigarà dos anys, mínim. Si aquest funciona, ja m’esforçaré més per afanyar-me. Seguiré escrivint, això segur. 

 

· Professionalment, ets enginyer.
Sí, enginyer fotovoltaic, m’encarrego de fer el disseny i construcció d’instal·lacions fotovoltaiques, plaques solars. M’agrada el món de les energies renovables, de tenir aquella consciència que ho estàs fent bé per intentar millorar les coses. 

 

· I practiques el vòlei.
Ja fa set anys. M’agrada perquè és un esport de cohesió, has d’estar compenetrat amb l’equip. Al principi, em vaig apuntar pels companys, però a mesura que han anat passant les temporades ha vingut gent nova que ha anat molt bé. 

 

Les 11 respostes

Un tret principal del teu caràcter?
Creatiu


Un defecte que no pots dominar?
Perfeccionista


Una persona que admires?
Els meus pares


Un grup de música?
Linkin Park


Quin plat t’agrada més?
La pizza


Un llibre?
‘El ojo fragmentado’, de Brent Weeks


Un país?
Itàlia


Una sèrie?
‘The Mandalorian’


Un autor?
Brent Weeks


Un racó de Castellar?
Plaça Francesc Macià


Un desig?
Que algú s’emocioni llegint el llibre tant com jo m'he emocionat en escriure'l

Comparteix
M'agrada
Comentaris