A7R03863_950x634
Samuel Rodríguez, empresari i eurofan. || Q. P.
10/05/2024 Entrevista
Samuel Rodríguez: "‘Zorra’ em sembla la cançó perfecta. No la puc definir millor"

És tècnic en farmàcia i propietari de la parafarmàcia Nut (carrer de Puigvert, 50), també és fotògraf i eurofan. Està acreditat a la BCN Eurovision Party des dels inicis, on fa fotografies i forma part de l’equip de producció 

Jaume Clapés Solé

· Què és per a tu Eurovisió? 
És un esdeveniment anual que quan ets petit no tens tan present. No te’l planteges com un programa de música, sinó com un programa cultural on veus cançons d’altres països. És una manera de conèixer la cultura i la llengua d’altres països com l’Azerbaidjan o Israel. És una manera d’escoltar nova música que no sigui només d’Espanya o en anglès. 

 

· Quins records en guardes?
Em va marcar molt l’actuació d’Ani Lorak amb la cançó “Shady Lady” d’Ucraïna. Tant visualment com musical era espectacular. Veure l’artista cantant, veure com els ballarins s’anaven reflectint al mirall, ella també s’hi reflectia. Allà vaig veure com és d’important la posada en escena. Un altre record és la mítica Raffaella Carrà, quan va presentar Destino Eurovisión el 2008, l’any de Chikilicuatre. Em va marcar molt perquè a ella la tenia com a referent del món de la música i era i és també un referent visual. Ella havia sigut molt criticada, tant si ets del col·lectiu LGTBI com no, marcava molt. 

 

· Has treballat a la BCN Eurovision Party. 
I aquest any no només com a fotògraf, sinó també com a ajudant d’artistes. El divendres vaig ser el referent d’artistes com Jorge González, Nebulossa o Sofia Coll. Els anava a buscar al cotxe, els portava a l’escenari, era la seva persona de referència si necessitaven qualsevol cosa. Dissabte també vaig ajudar els equips de fora d’Espanya com França o Itàlia. 

 

· Què opines del Benidorm Fest?
Hi he anat cada any, amb acreditació de premsa i com a fan d’Eurovisió. El primer any es va viure moltíssim amb Chanel, visualment era un superespectacle. L’any passat la cançó de Blanca Paloma no era l’adequada per Eurovisió, Agoney amb “Arde” era millor per la posada en escena. Pel que fa al programa, estaria molt bé que fos un programa com els que es feien abans, els anys 2001, 2002, 2003, a l’aire lliure i a l’estiu. Però ara les cançons candidates no poden haver sortit abans de l’1 d’octubre. El programa de preselecció de Suècia m’agrada molt, el Melodifestivalen. És brutal i crec que mai cap país arribarà a fer unes candidatures així.

 

· Què opines del tema que presenta Espanya, “Zorra”, de Nebulossa?
“Zorra” em sembla una cançó perfecta. No la puc definir millor. Dona llibertat cap a la dona i el món LGTBI. Moltes dones s’han sentit zorras algun cop i moltes vegades es fa servir com a insult. La cançó el que vol dir és que aquesta imatge què significa ser una zorra ve de l’època de Franco i que no té cabuda als 2000. Veig la proposta molt ben situada, potser no per quedar en una tercera posició com Chanel, però sí per estar al top 10. Jo aposto molt per la candidatura de França, el cantant és genial, té una veu espectacular i transmet moltíssim. 

 

· Com veus en nivell del festival en aquesta edició? 
És bastant alt. Crec que de les millors edicions va ser l’any de la Chanel, d’aquestes últimes. I no només per la bona posició en la qual va quedar, hi havia molt bones candidatures en general. L’any passat, per a mi, va baixar una mica el nivell i aquest any ha tornat a pujar una mica més.

 

· Què significa el festival per al col·lectiu LGTBI? 
Ho vivim moltíssim. No només per la música, sinó perquè el món LGTBI també es veu molt reflectit a Eurovisió. Des del principi amb Massiel o Salomé, fins i tot en les preseleccions com amb Sonia y Selena. Són cançons que queden al col·lectiu. També, moltes de les banderes que hi ha a l’estadi quan se celebra són les de l’arc de Sant Martí del col·lectiu. I aquest any fins i tot també ens veiem reflectits en la cançó de Nebulossa.
  
· Com veuràs el festival d’Eurovisió aquest any? 
Tots els anys és festa, ens reunim amb amics i ho vivim molt. Es tracta de gaudir de l’espectacle, les cançons i tot el món de la música. Com si fos un partit de futbol, igual, però amb música. Aquest any aniré a la discoteca Arena amb els amics, fan la retransmissió amb drag-queens convidades. Amb el Grup Arena em porto molt bé, som com família, ens coneixem de fa molts anys. 

 

Les 11 respostes

 

Un tret principal del teu caràcter?
Perfeccionista


Un defecte que no pots dominar?
El perfeccionisme en excés


Una persona que admires?
Soraya Arnelas


La teva paraula preferida?
Música


Quin plat t’agrada més?
Els plats de l’àvia d’Extremadura 


Una canço d’Eurovisió?
“La noche es para mí”,  de Soraya Arnelas


Un indret?
Nàpols


Una artista?
Raffaella Carrà


Una pel·lícula?
“Burlesque”, de Steve Antin 


Un racó de Castellar?
El Puig de la Creu


Un desig?
Més llibertat

Comparteix
M'agrada
Comentaris