WhatsApp Image 2020 09 07 at 12.58.32_1440x961
La castellarenca Paqui Serra i el moianès Marc Pedrals han guanyat per segon any consecutiu el primer premi del campionat de Catalunya d'imatge subaquàtica. || CEDIDA
10/09/2020 Entrevista
Paqui Serra: "Valorem molt el de fora, però no sabem la costa que tenim aquí"

Juntament amb el moianès Marc Pedrals va guanyar per segon any consecutiu el primer premi del campionat de Catalunya d’imatge subaquàtica. La Paqui, membre d’Unisub Sabadell, fa d’assistent i de model dels vídeos

Jordi Rius

· En què consisteix el campionat de Catalunya de vídeo subaquàtic?
La Federació  Catalana d’Activitats Subaquàtiques (FECDAS) prepara un campionat on has d’anar amb el teu equip de busseig i amb unes càmeres de vídeo. Llavors has de prendre unes imatges submarines. Tens una setmana per editar-les i aleshores presentes les imatges. A partir d’aquí, uns jutges han de fer les valoracions dels curts que s’envien. 

 

· Tots els equips se submergeixen a la mateixa zona? 
Sí, tots a la mateixa zona. Es fa durant un cap de setmana,  dues immersions dissabte i dues més diumenge.  Cada any es canvia la ubicació i enguany ha estat a les instal·lacions de la Societat d’Exploracions Submarines de Tarragona es va celebrar els dies 11 i 12 de juliol una nova edició del Campionat de Catalunya d’imatge subaquàtica.  Fins a l’últim moment, no vam saber si es podia celebrar pel tema del Covid-19, ja que es va ajornar perquè havia de fer-se al maig. 

 

· Amb qui baixes al fons marí?
Baixo amb el company Marc Pedrals, de The Busseing Pallars, el meu company de busseig, que és de Moià.  De fet, va ser ell qui ens va demanar si el podíem acompanyar en aquests esdeveniments.

 

· Com us dividiu la feina?
El Marc pren les imatges i jo li haig de buscar la flora i la fauna que podem gravar per no perdre temps. Tens un temps per efectuar les gravacions. T’avances una mica a buscar elements per poder fer el vídeo. I el Marc mentre està gravant alguna cosa que creu interessant per al vídeo, jo li vaig buscant localitzacions. Li faig d’assistent i de model, diguessim. Però l’edició la fa ell.

 

· Quan us diuen que el concurs es fa a Tarragona, ja saps què t’hi pots trobar?
No, no ho coneixíem. Sí que és cert que un parell de setmanes abans, t’avances i vas a veure una mica la zona. No hi havíem baixat mai, la veritat.

 

· Què es pot veure al vostre vídeo que va guanyar el concurs?
Hi ha uns vaixells enfonsats, el mercant Dragonera, amb una eslora de 60 metres, amb tota la flora i la fauna que hi pots trobar. A més, com que és un video editat, es poden veure imatges exteriors de Tarragona. D’aquesta manera, visionant el vídeo, la gent pot apreciar com és Tarragona i el seu fons marí. El vaixell està dins el Parc Subquàtic de Tarragona i està a uns 20 o 22 metres de profunditat.


 
· És normal trobar-se vaixells enfonsats a les costes?
De fet, aquest vaixell està enfonsat per això, perquè hi puguem anar els bussejadors. Igual que a la Costa Brava també n’hi ha d’enfonsats per això mateix.

 

· Quants anys fa que et dediques al submarinisme?
Fa 10 anys que em dedico al submarinisme, però acompanyant el Marc amb els vídeos potser en fa quatre.

 

· Per què et vas decidir entrar al món del submarinisme?
Passant un dia per la Gran Via de Sabadell, vaig veure una publicitat de l’Unisub Sabadell. Vaig pensar que m’agradava la idea de bussejar i  anar sota l’aigua amb la curiositat de trobar-hi què és el que hi ha allà sota.


· Recordes com va ser la teva primera immersió?
Vaig baixar amb més persones. També necessites uns cursos preparatoris abans d’endinsar-te en el submarinisme. Vaig fer-lo a l’Unisub Sabadell . Abans de ficar-te a l’aigua, hi ha uns instructors que et diuen com funciona el teu equip.

 

· Com et van proposar fer el vídeo submarí?
Vaig conèixer el Marc a L’Escala. Com que veia que amb el meu marit, l’Oriol, fèiem cada cap de setmana immersió, em va dir que li agradaria que l’acompanyèssim a aquests campionats.

 

· Et quedes amb alguna part de la costa en concret?
Hem fet la Costa Brava i amb aquesta ens hi quedem. No sabem el que tenim aquí, valorem molt el que hi ha fora però aquí tenim molt bona costa.

 

11 respostes

Un tret principal del teu caràcter?
Alegre
Un defecte que no pots dominar?
Soc una mala copilot
Una persona a qui admires?
L’aventurer
Un llibre?
‘De Alaska a la Patagonia en elefante’


Un animal?
Qualsevol animal, m’encanten tots


Una pel·lícula?
‘¿Conoces a Joe Black?’


Quin plat t’agrada més?
L’escudella


Un color?
El verd


Una costa que t’agradaria visitar?
Menorca


Un fons submarí que recomanaries

La Costa Brava, sens dubte

Un racó de Castellar?
L’era d’en Petasques

Comparteix
M'agrada
Comentaris